A fost semnat protocolul de colaborare locală între PNL și Alianța USR PLUS

Luni, 05 octombrie 2020, la sediul PNL a fost semnat protocolul de colaborare locală între PNL și Alianța USR PLUS. Astfel, cele 3 formațiuni vor colabora în Consiliul local municipal sub denumirea Alianța pentru Râmnic în vederea aplicării unitare a prevederilor din programele propuse în campania ce tocmai s-a încheiat. Astfel, au fost stabilite prioritățile:

  • Reorganizarea aparatului administrativ (reorganizare departamente, extinderea gradului de digitalizare și reducerea fluxului documentelor în format fizic, evaluarea și promovarea în posturi realizată doar pe criterii de performanţă). 
  • Transparență la nivelul întregii administrații publice locale a municipiului Râmnicu Vâlcea, eficientizarea și prioritizarea alocării cheltuielilor publice cât și asigurarea sustenabilității acestor cheltuieli
  • Crearea unui parc industrial
  • PSD+PER au reușit în perioada guvernării locale să falimenteze CET Govora, iar acum Alinața pentru Râmnic își asumă constuirea unei centrale termoelectrice în cogenerare
  • Implementarea conceptului Smart City, la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea. 
  • Crearea cadrului necesar implementării la nivelul administrației locale a conceptelor de guvernanță locală și democrație participativă.

În același timp, prin parteneriatul semnat, cele trei formațiuni își iau angajamentul ca cei doi viceprimari, Virgil Pîrvulescu și Andrei Gheorghiu, care vor reprezenta Alianța pentru Râmnic, să respecte legalitatea actelor administrative și să reprezinte interesele locuitorilor în Consiliul Local.

În urma rezultatului obținut, acest protocol este o consecință naturală a votului dat de cetățeni. Ei sunt cei care au desemnat această majoritate. Poate unii o privesc ca fiind fragilă, dar Alianța pentru Râmnic este una puternică, solidă și unită. 

Alianța pentru Râmnic este doar începutul unei administrații locale  menită a schimba imaginea municipiului.  Cetățenii au transmis un mesaj ferm pe 27 septembrie, anume că doresc o schimbare, fapt ce ne onorează, dar ne și obligă să fim responsabili.

Le mulțumim celor care au venit la vot și au acordat încrederea formațiunilor politice, PNL și alianța USR PLUS, dar trebuie să știe că la Râmnicu Vâlcea va fi o muncă grea, îndelungată, însă vor vedea foarte repede dosebirea dintre  administrația precedentă și cea de centru dreapta. Finalitățile cetățenilor sunt și ale noastre: acelea de a schimba fața administrației publice locale, de a îmbunătăți situația investițiilor și comunicarea directă cu cetățenii. 

Alianța pentru Râmnic

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *