Reviriment pentru Dăești

După trei eșecuri consecutive în campionat, Viitorul Dăești a câștigat sâmbătă, la Fedeleșoiu, 3-2 cu Hermannstadt II.

După calificarea în turul IV al cupei, obținută miercuri la  loviturile de departajare în disputa cu Vedița Colonești (2-2 după 120 de minute), Dăeștiul a întrerupt și seria eșecurilor din campionat. Pe un teren dificil, îmbibat de apă, formația pregătită de Lucian Giurcă s-a impus cu 3-2 în disputa cu sibienii de la Hermannstadt II, o echipă alcătuită din juniori și venită la Fedeleșoiu cu doar două rezerve.

Dăeștiul s-a temut de acest meci, mai ales că a avut multe absențe în lot, precum Iordache, Comănescu (suspendați), Costea, Deaconescu, Matei, Marinoiu, Gogete, Panait, Pufu (indisponibili).

Dăeștiul a avut primele ocazii prin Bărbuți și Neacșu, dar sibienii au deschis scorul în minutul 16, prin Șter, care a înscris cu un șut superb, de la 18 metri, la vinclu. Egalarea a venit în minutul 34 de la Radu Georgescu, care a fructificat o centrare de pe flancul drept. Tot mijlocașul de bandă a prins apoi un șut foarte bun, care a lovit plasa laterală.

La prima acțiune a părții secunde, Neacșu insistă și blochează în careu o minge degajată de portarul advers, după care este faultat. Florian Pîrvu (FOTO: Alexandru Nițișor / Image Plus) transformă cu siguranță penalty-ul și Viitorul trece în avantaj. Intrarea lui Vasile a dat alt curs jocului și centrarea acestuia din minutul 55 este fructificată de Ion Marian pentru 3-1. Viitorul reduce însă turația și oaspeții reintră în joc în minutul 80, după un penalty comis de Georgescu și transformat de Șter. Sibienii nu au mai putut însă pune în pericol poarta gazdelor, Viitorul câștigă cu 3-2 și iese din zona minată a clasamentului.

Rămas antrenor principal după demiterea lui Gabi Managalgiu, Lucian Giurcă a avut o săptămână bună. ”A fost meci greu datorită terenului și pentru că am jucat miercuri 120 de minute în cupă, am avut și multe absențe, dar am câștigat și sunt mulțumit. Orice meci este greu la acest nivel, vineri ne așteaptă o deplasare la Petroșani, sper să recuperăm din indisponibili și să aliniem un prim unsprezece mai bun decât acum” a anunțat Lucian Giurcă.

Primarul din Dăești, George Popolan crede că echipa pe care o conduce este pe un drum ascendent. ”A fost o victorie muncită, mulțumesc băieților penru determinare, am luat două goluri acasă, dar echipa este pe un drum  bun și sper să câștigăm la Petroșani,  astfel vom putea să ieșim din zona nisipurilor mișcătoare” a anunțat primarul George Popolan.

Golgheterul echipei, Fl.Costea suferă încă după o lovitură încasată în spate, în urma căreia a primit 10 zile de tratament medical.

Viitorul Dăești: Trașcă – Burcea (Vasile 46), Bărbuți, Samson, M.Roșianu (Talpoș 56) – Rizea (M.Diaconescu), Pîrvu – Georgescu, Al.Diaconescu, I.Marian (Pașoi 73) – Neacșu (Obgoin 69).

Etapa viitoare, 9-10 octombrie:

Rezultate etapa 5:

Gaz Metan Mediaș II – Flacăra Horezu amânat

CSM Deva – Măgura Cisnădie – amânat

Viitorul Șelimbăr – Gilortul Tg. Cărbunești 3-2

Minerul Costești – Jiul Petroșani 2-2

Viitorul Dăești – Hermannstadt II  3-2

CLASAMENT:

1. Viitorul Şelimbăr         4        4        0        0        11-5             12

2. Gaz Metan II               4        3        1        0        16-3             10

3. Măgura Cisnădie          4        3        1        0        6-3               10

4. Gilortul Tg. Cărbuneşti5        3        0        2        12-13           9

5. Viitorul Dăeşti            5        2        0        3        9-13             6

6. Jiul Petroşani               5        1        2        2        8-13             5

7. Flacăra Horezu          4        1        1        2        6-7               4

8. Hermannstadt II           5        1        0        4        8-11             3

9. CSM Deva                   4        1        0        3        5-9               3

10. Minerul Costeşti      4        0        1        3        6-10             1

Etapa viitoare, 16-17 octombrie:

Hermannstadt II – Viitorul Șelimbăr

Măgura Cisnădie – Minerul Costești

Gaz Metan II – CSM Deva

Flacăra Horezu – Gilortul Tg.Cărbunești

Jiul Petroșani – Viitorul Dăești

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *