Au început valurile politice în municipiu

Aşa cum ne aşteptam, au început deja atacurile între adversarii politici, pe fondul creării majorităţilor în consiliile locale şi validării mandatelor câştigate în urma scrutinului din 27 septembrie.

La Primăria Râmnicu Vâlcea se joacă tare în vederea creării majorităţii, iar, în ciuda anunţatei „Alianţe pentru Râmnic”, Mircia Gutău încearcă în continuare prin toate mijloacele să îşi atragă de partea sa, chiar dacă ar fi nevoie să îi cumpere la bucată, câţiva consilieri locali care i-ar putea asigura susţinerea proiectelor. Tactica înjurăturilor este deocamdată cea folosită de Gutău împotriva adversarilor săi politici, iar pe viitorul viceprimar al Râmnicului, Virgil Pârvulescu îl numeşte deja „Locul 2 pentru Râmnicu Vâlcea „ sau „Liderul închipuit al opoziţiei”.

Toate semnalele duc spre o bătălie pe viaţă şi pe moarte pentru supremaţia în Râmnic, iar un Gutău disperat nu trebuie niciodată subevaluat de adversarii săi politici. De ce spunem asta? Pentru că, de-a lungul mandatelor când nu l-a întrebat nimeni de sănătate şi îi treceau puncte de milioane de euro înscrise pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Local în câteva minute, Gutău a reuşit să îşi burduşească buzunarele cu atât de mulţi bani încât acum ar putea cumpăra fiecare cetăţean al Râmnicului la bucată, dacă disperarea l-ar împinge până acolo. Deocamdată, disperarea îl împinge să negocieze Consiliul Local la bucată, iar consilierii USR este posibil să nu aibă suficientă experienţă şi maturitate politică încât să nu se transforma în marfă. Vom trăi şi vom vedea până unde poate merge un animal politic încolţit de propriile schelete din dulapurile primăriei, dar, părerea mea este că legile universului vor fi respectate şi de această dată, iar banii murdari se vor scurge, până la urmă, din buzunarele cui i-a acumulat în scopul de a curăţa murdăria şi corupţia din jurul Primăriei Râmnicului.

De acum înainte, fiecare punct de pe ordinea de zi a Consiliului Local va fi o bătălie, şi există măcar o şansă ca interesul cetăţeanului din Râmnic să primeze, tocmai pentru că există un echilibru între putere şi opoziţie. Deşi, în aparenţă, responsabilitatea va reveni fie PER, fie PNL, în realitate non-politicienilor consilieri locali de la USR, care au câştigat mandatele fără a-i cunoaşte nimeni cu adevărat le revine sarcina ingrată de a înclina balanţa într-un sens sau în altul. Ce vor face ei, dacă vor alege să voteze fiecare punct de pe ordinea de zi în interesul cetăţenilor, sau vor alege să se vândă puţin câte puţin pentru fiecare gest de ridicare a mâinii rămâne să vedem.     

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *