Comuna Mihăeşti este una dintre cele mai tentante localităţi din punct de vedere imobiliar

Constantin Bărzăgeanu este primar al comunei Mihăeşti din anul 2011, iar în toamna acestui an a câştigat detaşat un nou mandat, fiind astfel reconfirmat în funcţie. A intrat în administraţie la început ca viceprimar, un mandat care l-a pus în temă cu administraţia publică locală, atât cât să-l pregătească pentru următoarele trei mandate de primar. A reuşit să demonstreze că se poate face ceva bun pentru comunitate, şi spune că tot ceea ce a realizat a fost prin muncă, încercând, de-a lungul anilor, să îşi facă datoria cu profesionalism şi seriozitate. Drept consecinţă, oamenii îl apreciază.

Comuna Mihăeşti a devenit una dintre cele mai tentante localităţi din punct de vedere imobiliar, atrăgând locuitorii Râmnicului ca un magnet. Aşa se face că numărul locuitorilor de aici a crescut substanţial în ultimii ani, ajungând în mod oficial la peste 6800. Numărul tot mai mare al locuitorilor comunei Mihăeşti îi dau puterea, iar agenţii economici nu sunt puţini. Când vine vorba despre proiecte primarul este optimist în privinţa alocărilor din bugetul naţional, dar ştie că se poate baza şi pe fondurile din bugetul local pentru investiţii nu foarte mari, mai ales că la Mihăeşti mai sunt multe lucruri de realizat: „Localitatea este mare, prin urmare noi suntem un caz mai fericit, comparativ cu alte administraţii locale, unde scăderea demografică este o mare problemă. Pot să fac ceva cu bani alocaţi din bugetul local”, afirmă primarul Constantin Bărzăgeanu.

Pentru că stau la o aruncătură de băţ de municipiul reşedinţă de judeţ, locuitorii comunei au mari aşteptări, motiv pentru care peste 550 de cetăţeni şi-au mutat domiciliul la Mihăeşti: „Foarte mulţi cumpără case, iar numărul locuitorilor este în creştere. Fiind aproape de oraş, marea majoritate îşi vând apartamentele şi se retrag spre comunele limitrofe municipiului Râmnicu Vâlcea. În urmă cu câţiva an, eu am fost la o întâlnire a primarilor care s-a ţinut la Cluj şi am văzut cum s-a dezvoltat Zona Metropolitană, rămânând plăcut impresionat de ce s-a realizat acolo. Cândva şi la noi a început un astfel de proiect, dar s-a pierdut pe parcurs. Continuarea proiectului „Zona Metropolitană” consider că ar fi un lucru bun şi pentru locuitorii localităţilor introduse în acest proiect, şi pentru turiştii care vin în municipiul Râmnicu Vâlcea”, afirmă primarul. Pentru o bună funcţionare a localităţii, un mare accent s-a pus pe educaţie. Din acest punct de vedere, comuna se poate lăuda cu şcoli şi grădiniţe moderne care pot concura cu cele din mediul urban.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *