Primarul Ştefan Bogdan a început în forţă noul mandat.                   Pe lângă proiecte, la Băbeni va urma o reorganizare a aparatului bugetar

Bogdan Ştefan a câştigat al treilea mandat de primar al oraşului Băbeni, iar, de a doua zi, administraţia publică locală a reluat o parte dintre investiţiile demarate. Astfel, în acest moment, potrivit primarului, în oraş se lucrează din plin, având în vedere vremea favorabilă: „Continui activitatea administrativă în cel de-al treilea mandat. În oraş se asfaltează, se lucrează la rigole. Am făcut demersuri pentru accesarea fondurilor norvegiene în vederea dotării unui Centru de Permanenţă Medicală. Prin acest proiect se va achiziţiona un RMN la Băbeni. În planurile noastre este inclusă şi achiziţionarea unei salvări, pentru care s-a aprobat suma necesară în valoare de 200 de mii lei, din bugetul local. Aş vrea ca, la final de mandat, să nu-mi fie ruşine să ies în faţa oamenilor, iar oraşul Băbeni să fie aşa cum mi-l doresc eu, să fie încheiată investiţia privind funcţionarea sistemului de canalizare şi apă, dar şi cea de extindere a sistemului de gaze naturale, iar toate străzile din oraş să fie asfaltate. Pe lângă acestea, ar trebui să realizăm acele parcuri de joacă promise şi o zonă de agrement”, a punctat primarul oraşului Băbeni, Bogdan Ştefan.

Bogdan Ştefan: „Nu putem să mai ţinem la primărie angajaţi care taie frunză la câini”

Pentru o bună funcţionare a aparatului administrativ, primarul Bogdan Ştefan anunţă că, la Primăria Băbeni, va urma o reorganizare în scopul eficientizării aparatului administrativ. Acest lucru se va întâmpla pentru că administraţia publică locală trebuie să dea plus valoare comunităţii pe care o deserveşte şi să asigurare încredere cetăţenilor. Primarul spune că, în acest fel, primăria scapă de angajaţii care „plimbă hârtii”, dar muncesc puţin şi primesc salarii mari. În cadrul primăriei Băbeni se va iniţia un departament pentru accesarea fondurilor europene şi se vor achiziţiona servicii de consultanţă de la firmele de specialitate:

„Am dispus ca unii angajaţi din primărie, prin dispoziţie să treacă la biroul de achiziţii publice, şi atunci vom intra în colaborare cu Primăria oraşului Horezu privind accesarea fondurilor europene, care are un astfel de departament. Pe lângă acest aspect, în primărie va urma o reorganizare, în scopul eficientizării aparatului administrativ. Departajarea şi selecţia angajaţilor se va face pe criterii de competenţă. Cu ajutorul Consiliului Local vom face organigrama, astfel încât vom degreva bugetul oraşului de salariaţi care au început să creadă că nimic nu-i poate atinge dacă sunt bugetari. Prin urmare, prin noua organigramă vom externaliza activităţi unde noi suntem deficitari, chiar dacă avem angajaţii din primărie. Mă gândesc să achiziţionăm aceste servicii de la o firmă specializată în domeniu, doar aşa se va face treabă. Funcţionarii neperformanţi urmează să plece acasă. Avem nevoie de performanţă, de accesarea fondurilor europene, şi scăpăm şi de angajaţii care „plimbă hârtii”. Nu putem să mai ţinem în primărie angajaţi care taie frunză la câini. La Primăria Băbeni se va diminua personalul în procent de 30%, fiindcă aici angajaţii se calcă în picioare şi nu este în regulă, deoarece nu toţi întorc cetăţenilor acestui oraş această investiţie. Până la urmă, locuitorii oraşului Băbeni investesc în angajaţii primăriei prin salarizarea pe care o primesc din impozitele pe care cetăţenii le plătesc. Vom externaliza activităţi cheie ale administraţiei locale care nu au dat randament, pentru că sunt salariaţi care tergiversează munca, îşi transferă responsabilităţi unii la alţii. Vom „tăia” noi acolo unde trebuie, şi luăm o firmă privată care are tot interesul să facă treabă bună”, a punctat primarul oraşului Băbeni, Bogdan Ştefan.

Pentru eficientizarea administraţiei, primarul anunţă că nu va mai fi tolerant în acest mandat, şi va ridica gradul de exigenţă prin reorganizarea activităţii salariaţilor primăriei. A luat această decizie pentru că are nevoie de o administraţie eficientă, care să vină în ajutorul cetăţeanului şi al primarului, să întocmească documente şi să acceseze fonduri europene.

PSD şi PNL, umăr la umăr în noul Consiliu Local

PSD a câştigat destul de greu la Băbeni, iar, pentru a-şi asigura majoritatea în Consiliul Local, în noul mandat primarul Ştefan Bogdana decis ca sociali democraţii să se alieze cu cei de la PER şi Partida Romilor, care au reuşit să treacă la limită pragul electoral, şi care vor avea câte un consilier local. Toate cele trei partidele vor face alianţă pentru a scăpa de grijile legate de formarea majorităţii, în timp ce liberalii obţinut şapte consilieri în forul legislativ local, dar rămân în opoziţie.

Ştefan Bogdan a câştigat cel de-al treilea mandat de primar al oraşului Babeni, ocazie cu care le-a mulţumit cetăţenilor care s-au prezentat la urne şi le-a promis că va respecta toate promisiunile făcute în campania electorală.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *