S-a desemnat administratorul domeniului schiabil de la Voineasa

Licitaţia pentru operarea şi exploatarea celui mai spectaculos domeniu schiabil din România, Transalpina Ski Resort de la Voineasa s-a finalizat pe data de 2 octombrie 2020, ne-a anunţat primarul localităţii, Gabriel Năstăsescu: „Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Voineasa, SC Fagia SRL. Urmează să avem o clauză suspensivă, după care să încheiem contractul. Pe lângă redeventa fixa de 500000 lei, s-a oferit și procentul de 1% din încasări,acesta reprezentant prețul licitației”, afirmă primarul Gabriel Năstăsescu.

Autorităţile anunţă că anul acesta, deschiderea sezonului de schi se va face imediat ce condiţiile meteo vor fi favorabile, ninsoarea şi vremea rece vor permite, iar noul coronavirus nu va pune oprelişti noului sezon de schi, 2020-2021.

Transalpina Ski-Resort rivalizează cu domeniile schiabile din Austria sau Elveţia

Pârtia de la Obârşia Lotrului – Transalpina Ski Resort – a fost dată în folosinţă la sfârşitul anului 2012, la finalul unei investiţii de 34 de milioane de euro, susţinută din fonduri ale statului român.

Transalpina Ski Resort este considerat domeniul schiabil numărul 1 din România ca destinaţie de vacanţa pe timp de iarnă, dar şi unul dintre cele mai moderne domenii schiabile din România. Domeniul schiabil este renumit şi prin faptul că aici, în staţiunea montană, se poate schia inclusiv în luna mai. Peisajele parcă rupte din basm ar putea situa Voineasa printre cele mai căutate staţiuni din ţară şi ar rivaliza cu staţiunile de renume din Austria sau Elveţia. La peste 1300 de metri altitudine panorama munţilor Lotrului şi Parâng zugrăviţi în alb este fascinantă, iar lacul Vidra se transformă într-o uriaşă oglindă fermecată.

Voineasa, tărâm aşezat în grădina Carpaţilor

Fostă „perlă” a turismului românesc, staţiunea Voineasa a apărut pe harta turistică în anul 1975, din dorinţa lui Nicolae Ceauşescu de a le oferi minerilor din Petroşani un paradis al relaxării, după munca grea din subteran. Astăzi, imaginea staţiunii este una, pe alocuri, dezolantă, însă panorama unică o ridică la statut de artă.

Turiştii care ajung în staţiune se pot bucura de climatul montan tonic şi de aerul curat ozonificat, prin vizitarea obiectivelor turistice ale zonei. Din staţiunea Voineasa pornesc diverse trasee turistice şi se regăsesc atracţii precum Cheile Latoriţei, cu peisaje unice şi mai multe lacuri şi cascade: Cascada Apa Spânzurată, Cascada Moara Dracilor, Piatra Feţii şi lacurile Petrimanu, Galbenu, Iezerul, Latoriţei şi Violeta. Celor pasionaţi de pescuit sportiv le stau la dispoziţie lacurile Brădişor şi Mălaia, situate la 12 kilometri la nord-est de Voineasa. O altă atracţie turistică a acestei zone demnă de vizitat este Peştera Laptelui, aflată pe Valea Rudăresei, ale căror relicve fosile sunt expuse în Muzeul Naţional de Istorie al judeţului Vâlcea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *