Virgil Pîrvulescu: „Reorganizarea aparatului administrativ al Primăriei Râmnicu Vâlcea este prioritatea „Alianței pentru Râmnic”

După alegerile locale din septembrie, dreapta s-a unit pentru a constitui „Alianţa pentru Râmnic”, în care s-au stabilit foarte clar ceea ce vor avea de făcut în mandatul pe care îl vor avea de îndeplinit pentru cetăţenii oraşului Râmnicu Vâlcea, la Consiliul Local. Liberalul Virgil Pîrvulescu va fi consilier local şi a fost desemnat de Biroul Politic al Partidului Naţional Liberal Râmnicul Vâlcea pentru funcţia de viceprimar.

Priorităţile principale ale partidelor de dreapta – PNL şi USR PLUS îl constitute în primul rând Parcul Industrial cu efectele sale, ceea ce înseamnă locuri de muncă, în condiţiile în care liberalii au tot „bătut toba” şi au tot spus cetăţenilor în campania electorală ce vor să facă bun pentru Râmnic.

Liberalii din Consiliul Local spun că este necesară construcţia unei centrale termice în cogenerare, care să asigure căldura şi apa caldă pentru cetăţenii oraşului Râmnicul Vâlcea. Pas cu pas, vor fi necesare şi puse în practică toate celelalte proiecte făgăduite de liberali în campania din 27 septembrie, continuând cu cele de urbanism, de reaşezare sau de dezvoltare turistică.

Până vor ajunge la stadiul de a pune toate aceste proiecte în practică, Virgil Pîrvulescu spune că, în perioada aceasta scurtă de timp, PNL şi USR-PLUS, fiind majoritari în Consiliul Local, şi ţinând cont de prevederile administrative ale Codului Administrativ, având în vedere articolului 129, alin.2, au ca obiectiv constituirea organismelor necesare care să conducă la o reaşezare a structurii profesionale în cadrul Primăriei oraşului Râmnicu Vâlcea.

Principala prioritate a noii alianțe va fi reorganizarea în scopul eficientizării aparatului administrativ. În acest sens, Virgil Pîrvulescu vorbeşte despre comasarea direcţiilor, reducere a costurilor , iar constituirea comisiilor să aibă în vedere rezultatele înregistrare la nivelul Primăriei Râmnicu Vâlcea. Subliniază faptul că acest lucru se va întâmpla pentru că administraţia publică locală trebuie să dea plus valoare comunităţii pe care o deserveşte şi să asigurare încredere cetăţenilor. În acest fel, primăria scapă de angajaţii care „plimbă hârtii”, dar muncesc puţin şi primesc salarii mari fără drept.

 „Am susținut încă de la început că aparatul administrativ al Primăriei nu este unul eficient, fiind format, în mare parte, din prietenii actualului primar, puși în funcții publice și plătiți cu salarii exagerat de mari, pe care nu le merită. Întrucât am format o echipă de tineri consilieri integri și motivați de dorința de a eficientiza administrația publică din Râmnicu Vâlcea, acest lucru va înceta.

Funcționarii publici care își fac treaba și care sunt profesioniști nu au de ce să se teamă. Așa cum am mai spus, nu mergem la Primărie pentru a provoca conflicte inutile sau pentru a lăsa fără loc de muncă niște oameni muncitori și cu verticalitate morală. Când discutăm despre reorganizarea aparatului Primăriei ne referim strict la acele persoane care se află în Primărie doar pentru a lucra în propriul interes sau în cel al primarului în funcție.

Datorită încrederii pe care ne-ați acordat-o prin vot, primarul nu își mai poate pune, de acum înainte, prietenii să lucreze la Primărie. Potrivit Codului Administrativ (art. 129, alin. 2, lit. a), Consiliul Local are atribuții privind funcționarea aparatului de specialitate al primarului, ale instituțiilor publice de interes local și ale societăților și regiilor autonome de interes local. În aceste condiții, cei 12 consilieri locali PNL și USR-PLUS se vor asigura că procesele de angajare la Primăria Râmnicu Vâlcea se vor realiza de o manieră transparentă și corectă, cu șanse egale pentru orice cetățean care dorește să lucreze în slujba orașului.

Luptăm pentru dumneavoastră, împreună dăm voce cetățenilor și deschidem oraşul”, a anunţat Virgil Pîrvulescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *