Nicolae Sărdărescu, după ce a câştigat fără emoţii un nou mandat de primar: „Le mulţumesc cetăţenilor pentru încrederea acordată. Voi fi primarul tuturor”

La alegerile locale din 27 septembrie nu a fost loc de surprize pentru Nicolae Sărdărescu. Ceilalţi doi candidaţi aproape că nu au contat în această luptă.

Potrivit rezultatelor de la alegerilor locale, Nicolae Sărdărescu a obţinut un scor de 65% în urma exprimării opiniei cetăţenilor, fiind astfel reconfirmat în funcţie cu o majoritate covârşitoare de voturi în faţa contracandidaţilor săi. La Horezu, în noul mandat vor fi 7 consilieri locali PSD, ceea ce înseamnă că primarul a scăpat de grijile legate de formarea majorităţii, în timp ce liberalii au obținut abia 4 consilieri în forul legislativ local, iar PER şi PMP au reuşit cu greu să treacă pragul electoral, şi vor avea câte doi consilieri locali.

Nicolae Sărdărescu le-a mulțumit localnicilor pentru încrederea acordată. Primarul, care este foarte apreciat în localitate a demarat investiții importante aici, reușind în patru ani de mandat să asfalteze drumuri, să ridice o nouă creşă, să modernizeze unitățile de învățământ din oraş, să atragă fonduri europene si guvernamentale pentru dotarea spitalului Orăşenesc Horezu cu aparatură de ultimă generaţie, să extindă sistemul de iluminat public, să modernizeze întreaga zonă centrală a oraşului, să construiască un centru cultural şi o sală de sport care va avea 180 de locuri:

„Le mulţumesc tuturor cetăţenilor pentru încrederea pe care mi-au demonstrat-o. Voi fi primarul tuturor. Prin vot, horezenii mi-au oferit șansa de a continua încă patru ani proiectele și activitățile începute pentru bunul mers și dezvoltarea orașului nostru. Voi continua, ca și până acum, alături de oameni. Am intrat în această campanie fiindcă am avut încredere în oameni şi am reuşit să obţin un scor foarte bun. Dovada este faptul că, dacă această campanie era din două tururi ieşeam din primul tur. Mai mult, am reuşit să obţin un scor foarte bun la Consiliul Local, dar şi pentru preşedintele Consiliului Judeţean şi la Consiliul Judeţean. Am dărâmat acel mit, conform căruia la Horezu un primar sta doar un singur mandat. Scorul obţinut este o responsabilitate, iar pentru mine greul abia acum începe ”, a afirmat Nicolae Sărdărescu.

Primarul Sărdărescu începe în forță noul mandat la Horezu

După alegeri, noua şi vechea administraţie locală a trecut la treabă, deoarece are multe planuri pentru mandatul 2020 – 2024. În ceea ce priveşte activitatea de la Horezu, Nicolae Sărdărescu spune că va continua finalizarea lucrărilor începute, dar şi depunerea altor noi proiecte în vederea finanţării fie prin accesarea fondurilor europene sau din fonduri de la Ministerul Dezvoltării:

„Pornesc în noul mandat cu gândul de a continua investiţiile începute și de a întocmi noi proiecte. Comparativ cu primul mandat, când nu am avut nici un proiect ajuns la maturitate, în prezent am lucrări în derulare, o parte în fază de finalizare, dar și alte proiecte pentru care trebuie să semnăm contractele de finanţare. Mai mult, am patru proiecte cu bani europeni, cu valori foarte mari, pentru care s-au semnat contractele. Un proiect esenţial pentru mine este cel legat de înfiinţarea reţelei de gaze naturale. Săptămâna trecută l-am definitivat, iar Consiliul Local va aproba indicatorii tehnico economici. Sunt convins că, în vara anului viitor, lucrările vor fi în execuţie”, a afirmat Nicolae Sărdărescu.

 Nicolae Sărdărescu:Pentru un oraş curat este nevoie de implicarea fiecăruia

Primarul promite că orașul va arăta foarte bine, în perioada următoare. „Voi începe o revoluţie la Horezu, în care voi fixa nişte activităţi punctuale, urmate de măsuri sancţionatorii privind curăţenia oraşului. Voi crea în cadrul primăriei un compartiment care va răspunde de această problemă a oraşului. Astfel, vom înştiinţa comunitatea că fiecare cetăţean va avea obligaţia de toaletare a tuturor pomilor care sunt la limita de proprietate, tot ce însemnă ecologizare, toată vegetaţia din faţa proprietăţii, şanţurile, podeţele să fie curăţite, iar iarna trotuarele să fie deszăpezite. Aceste lucruri vor fi lege la Horezu. Pentru un oraş curat este nevoie de implicarea fiecăruia. Eu îmi cer scuze în faţa cetăţenilor care fac deja acest lucru, fiindcă la Horezu sunt oameni harnici, în mare parte, dar declanşez această revoluţie a curăţeniei pentru a-i determina şi pe ceilalţi să intre în rând cu noi. La Horezu gunoiul se va colecta selectiv. Mai mult, vom monta camere de supraveghere în toate punctele nevralgice”,  a mai afirmat Nicolae Sărdărescu.

Urmează reorganizarea administrației locale din Horezu

Pentru eficientizarea administraţie publice locale, Nicolae Sărdărescu susţine că va „schimba foaia” cu angajaţii care „plimbă hârtii” şi primesc salarii mari. Nu va mai fi tolerant şi va ridica gradul de exigenţă prin reduceri de personal şi reorganizarea activităţii salariaţilor primăriei: „În acest mandat voi face o reorganizare în aparatul primăriei, şi asta pentru că, în primul mandat, chiar dacă mi se spunea că trebuie să fac acest lucru, am refuzat. Nu am deranjat nici o persoană din aparatul administrativ şi sunt foarte mulţi, peste 110 angajaţi. Ca să funcţionăm la parametri normali această primărie are nevoie de numai 60 de persoane. Nu vreau să fiu subiectiv, motiv pentru care, în cei patru ani am încercat să-i determin să lucreze, să ofere servicii de calitate şi, în mare parte, am reuşit să rezolv problemele. Cu toate acestea, sunt în continuare destul de mulţi angajaţi care au fost învăţaţi că, dacă trec patru ani, se schimbă primarul şi până observă noul primar cum merge treaba vine altul. Prin urmare, voi eliminat posturile inutile, fiindcă nu au relevanţă, oamenii sunt efectiv plătiţi de pomană cu salarii destul de bune. Voi face structura ştatului de funcţii pentru necesităţile actuale. Vom selecta profesionist acele persoane care rămân, iar prin această măsură voi face o mare economie pentru bugetul local, și banii economisiţi se vor direcţiona către investiţii”, a punctat primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *