De la extaz, la agonie!

SCM a făcut o primă repriză de vis în Ungaria, a condus la pauză, dar s-a prăbușit în partea secundă și a cedat în final cu 31-38.

Trupa lui Florin Pera a reușit o repriză senzațională sâmbătă, pe terenul celei mai bune echipe din Europa, Gyor. Vâlcea a avut în ritm infernal, a excelat în atac prin Gonzalez și Elghaoui, iar în apărare Batinovic a avut parade de efect. Astfel, Vâlcea s-a desprins la un surprinzător 12-8 și a intrat la cabine cu 17-15, după cea mai bună repriză din acest an.

În partea a doua, Vâlcea a căzut total și nimic nu a mai funcționat. Din startul părții secunde, Gyor a preluat total conducerea jocului și în doar 10 minute au reușit un scor intermediar de 12-3!

Vâlcea s-a chinuit șă înscrie, a greșit din ce în ce mai mult, iar Gyor a strălucit mai ales prin Nze Minko, Viktoria Lukacs sau Veronica Kristiansen.

Nimic nu mai era de făcut pentru Vâlcea, care a încercat doar să limiteze proporțiile scorului. S-a terminat 38-31 pentru Gyor, o diferență normală având în vedere loturile celor două formații!

Vâlcea rămâne fără punct după patru jocuri din Liga Campionilor, dar continuă să păstreze șanse la locul 6, care duce în optimile de finală. Vâlcencele au jucat cele mai grele partide pe teren străin, Brest, CSKA Moscova și Gyor, urmând meciurile cu echipe mai accesibile, precum Dortmund, Buducnost și Podravka. Pentru a rămâne în cursa pentru locul 6, Vâlcea trebuie să câștige următorul joc de acasă, sâmbăta viitoare, cu Borussia Dortmund.

Gyor 38: Nze Minko 10, Lukacs 8, V. Kristiansen 6, Gorbicz 4, Brattset 3, Hansen 2, Oftedal 2, Fodor 2, Amorim 1. Antrenor: Danyi Gabor

SCM Rm. Vâlcea 31: Gonzalez 8, Elghaoui 6, Norgaard 3, Minevskaja 3, Trifunovic 2, Lopez 2, Nikolic 2, Florica 1, Aardahl 1. Antrenor: Florentin Pera

”În partea secundă, nu am mai avut energie”

Tehnicianul SCM-ului, Florin Pera este mulțumit de prestația echipei sale și crede că în partea secundă s-a resimțit oboseala jocului de joi, de la Ploiești, cu Craiova. ”Prima repriză a fost una bună, echipa noastră s-a bătut în apărare și a jucat foarte bine în atac. Sunt mulțumit de prestația echipei, care s-a luptat până în final. Am avut probleme, Glibko este indisponibilă, Liscevic și Gonzalez au revenit de curând, iar Fernandez are dureri la genunchi și nu s-a antrenat ultimele zile. Oboseala jocului cu Craiova și a drumului s-a resimțit în partea secundă, nu am mai avut energie să ne batem cu Gyor și am ratat foarte mult. Sper ca săptămâna viitoare să fie mai bine pentru noi. Sunt foarte mulțumit de prima repriză, mi-am dorit mai mult în partea secundă” a spus Florin Pera.

Kiki Liscevic: ”Sunt mândră de echipa mea!”

Coordonatorul de joc al echipei vâlcene, Kiki Liscevic își reproșează evoluția din repriza secundă, când nimic nu a mers în atacul SCM-ului.  ”Gyor a schimbat viteza după pauză, este tipic lor și și-a făcut  treaba, a fost o lecție bună pentru noi. Pentru repriza secundă mă învinovățesc pe  mine, eu sunt coordonator de joc și nu am fost suficient de periculoasă să mut apărarea lui Gyor și să permit colegelor să arunce la poartă. Nu vreau să găsesc scuze cu virusul, dar nu am avut multe antrenamente după ce m-am vindecat. Eu sunt mândră de echipa mea, în prima repriză am demonstrat că suntem o echipă bună, inteligentă, cu putere și energie bună.  Îmi pare rău că nu am putut ajuta mai mult echipa. În timpul jocului, nu aud gălăgia din  tribune, îmi creez un zid în jurul meu și sunt concentrată doar la ce am de făcut” a declarat Kiki Liscevic.

Alte rezultate etapa V-a:

Brest-CSKA Moscova 28-30

Podravka – Odense 17-33

Borussia – Buducnost 26-28

CLASAMENT GRUPA B:

1. CSKA Moscova           5        4        1        0        141-125         9

2. Odense Håndbold        5        4        0        1        150-118       8

3. Györi Audi ETO          5        3        2        0        165-136       8

4. Brest Bretagne             5        2        2        1        144-127         6

5. Buducnost Podgorica   5        1        1        3        119-132       3

6. HC Podravka Vegeta   4        1        0        4        97-128           2

7. Borussia Dortmund     5        1        0        4        136-155       2

8. SCM Rm.  Valcea        4        0        0        4        93-126         0

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *