Dumitru Blejan: „Cu certitudine, vom avea Guvern PSD”

Dumitru Blejan, primar al comunei Scundu din anul 2000, reales şi la această rundă de alegeri fără să facă promisiuni în alb cetăţenilor, este convins că România va avea un guvern PSD, în urma rezultatelor din 6 decembrie. În opinia sa, Guvernul PNL a gestionat dezastruos criza pandemică. Impactul coronavirusului asupra sistemului sanitar a produs efecte negative pentru economia ţării, ceea ce a făcut ca mai multe sectoare economice să se închidă, numărul şomerilor să fie în creştere, iar perspectivele de viitor să fie sumbre:

„Din cât simt acum pulsul comunităţii, targhetul PSD Vâlcea pentru parlamentare este câştigarea a trei deputaţi şi al patrulea prin redistribuire, un senator şi, cu certitudine vom avea Guvern PSD. Fac această precizare pentru că vedem cu toţii greşelile pe care le fac liberalii şi, culmea, merg din greşeală în greşeală. În primul rând, acest Guvern nu poate stăpâni criza sanitară cauzată de acest virus. Ceea ce spun liberalii sunt doar lozinci, oamenii simt deprecierea monedei naţionale în raport cu euro, sau facturile mai mari la utilităţi şi nesiguranţa zilei de mâine. Mai mult, avem cel mai slab sistem medical din Europa şi nu o spun eu, este o statistică făcută la nivel european care indică că România este în coada clasamentului. Impactul coronavirusului asupra sistemului sanitar a produs efecte negative şi asupra economiei, ceea ce a făcut ca mai multe sectoare economice să se închidă, iar acest lucru este grav. Şomajul este într-o creştere galopantă, şi nimeni nu vorbeşte, iar perspectivele sunt sumbre. Într-o astfel de situaţie nu numai de măşti avem nevoie sau să ni se spună cum să ne spălăm pe mâini, trebuia investit serios în spitale, fiindcă sunt deja cazuri grave care nu mai pot fi tratate. Apoi trebuia să dea atenţie învăţământului, care este viitorul, şi unde Ministerul Învăţământului nici până astăzi nu a distribuit acele laptopuri copiilor şi profesorilor”, a punctat primarul localităţii Scundu, Dumitru Blejan.

Primarul Dumitru Blejan este pregătit pentru un nou mandat

În această campanie, destul de urâtă, Dumitru Blejan a avut parte de poveşti născocite din partea contracandidaţilor, jigniri şi calomnii iniţiate de contracandidaţi, care au fost dispuşi să facă orice pentru a-şi muta serviciul la primărie pentru următorii patru ani. Aceştia au primit însă reversul din partea cetăţenilor care i-au acordat lui Dumitru Blejan încă un mandat de primar, obţinând un scor de 78% în urma exprimării opiniei cetăţenilor din Scundu, fiind astfel reconfirmat în funcţie cu o majoritate covârşitoare de voturi în faţa contracandidaţilor. Acesta are inclusiv Consiliul Local de partea sa, PSD reuşind să aibă 8 consilieri locali, în timp ce liberalii au scos abia 2 consilieri în forul legislativ local, iar USR a reuşit să treacă la limită pragul electoral, şi va avea un consilier local, în timp ce PER, Pro România şi ALDE au înregistrat la Scundu o înfrângere usturătoare:

„După discuţiile pe care el voi purta cu toţi cetăţenii voi stabili priorităţile, pentru a începe noul mandat cu rezolvarea problemelor importante. Cu această ocazie voi vedea şi care au fost nemulţumirile, pentru a le îndrepta. A fost o campanie electorală urâtă, cu atacuri la persoană, cu vorbe de ocară, iar cei care au ales să aibă o astfel de atitudine nedemnă au fost contracandidaţii de la PER. Tradiţia atacurilor verbale la adresa mea o aveau cei de la PNL şi USR, dar de la cei de la PER chiar nu mă aşteptam. Au fost atacuri nedrepte, menite să demoleze comunitatea, dar nu au reuşit. Chiar dacă a fost o campanie foarte urâtă, eu nu am răspuns provocărilor, şi am scos un scor foarte bun. Le adresez mulţumiri cetăţenilor, pe toţi îi asigur că vom continua şi vom avea discuţii şi consultări referitoare la problemele din localitate. Sunt primarul tuturor, campania s-a încheiat. Am spus-o şi o repet: mă bucur că m-am născut în această localitate, aici sunt oameni de mare caracter, educaţi şi cu mare suflet. Într-un cuvânt, toată comunitatea este formată din prieteni, rude şi din familia mea”, afirmă primarul Dumitru Blejan. În comuna Scundu continuă modernizarea drumurilor comunale. A fost adoptat inclusiv un proiect pentru reabilitarea a 8,5 kilometri de drumuri, iar, în cel mai scurt timp vor începe lucrările. În planurile administraţie locale sunt şi lucrări de înfiinţare a reţelei de gaze, dar şi modernizarea iluminatului stradal.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *