Junioarele de la Centrul de Excelență au program de cantonament prelungit

Fetele de la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea au început pregătirile din 16 septembrie, după efectuarea testelor de Covid-19 și de atunci sunt în regim de cantonament.

Antrenoarea junioarelor I de la Centrul Național de Excelență, Mia Rădoi spune că cele 13 junioare I se pregătesc bine în sala de la Energetic și abia așteaptă reluarea competițiilor oficiale.

”Pregătirea cu cele 13 fete decurge bine, pauza a fost una lungă și acum recuperăm. Fetele au un regim de cantonament prelungit, nu ies din incinta școlii deloc, pentru a le proteja. Cel mult facem câte o plimbare organizată, toată lumea și nu mergem în zone aglomerate. Mai mergem pe Capela când ne permite timpul, în rest fetele fac doar pregătire și școală online. Cele care sunt clasa a 12-a învață pentru bac, au diverse activități, se mai uita la filme”

Jucătoarea de la Rostov pe Don, Ana Lagerquist a devenit obiect de studiu pentru viitoarele senioare.  ”Avem și o sală de studiu, facem vizionări cu jocurile de Liga Campionilor, sunt jocuri care le prind bine fetelor, mai ales că o acolo și o colegă, pe Sara Rus. Am văzut toate jocurile SCM-ului și dorim  echipei mult succes în acest sezon. În plus, le-am făcut fetelor și un stick cu jucătoarea de la Rostov, Ana Lagerquist, să vadă modul cum se apără. Cred că suedeza este o jucătoare  care dă totul, atât în apărare, cât și în atac” a explicat Mia Rădoi.

Altfel, junioarele de la CNE Râmnicu Vâlcea așteaptă cu nerăbdare reluarea competițiilor oficiale, care se preconizează pentru decembrie. ”Așteptăm să vedem ce va decide FRH, în decembrie ar urma să se reia competițiile  sub formă de turnee, dar nu se știe ceva sigur.  Fetele așteaptă și ele cu mare nerăbdare să joace meciuri, le este dor de jocuri oficiale. Să speram că nu o să avem surprize cu virusul” a mai spus fosta mare jucătoare a Oltchimului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *