Nicolae Concioiu îşi doreşte să asigure creşterea calităţii vieţii şi sprijinirea clasei de mijloc

În opinia sa, PSD este opţiunea pentru dezvoltarea democratică a ţării

Nicolae Concioiu, 52 de ani, căsătorit, economist; doctorand la „Universitatea din Craiova – Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor” – Specializarea Management; având master la „Universitatea din Craiova – Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor” – Specializarea Managementul Organizaţiilor Publice; economist licenţiat – Universitatea Constantin Brâncoveanu – „Facultatea de management şi marketing în activităţile economice”; licenţiat în drept la Universitatea Spiru Haret – Facultatea de drept şi administraţie publică; în prezent primar al comunei Guşoeni, judeţul Vâlcea este candidat pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor pe locul patru, loc eligibil, în opina social-democraţilor, având în vedere că, la Vâlcea, PSD a câştigat alegerile locale cu un scor istoric, fără drept de apel, iar la nivel naţional începe să recupereze din procente. Nicolae Concioiu spune că adevăratul său scop este soluţionarea problemelor cu care se confruntă locuitorii judeţului Vâlcea, mai ales cei din zona rurală.

Nicolae Concioiu: „PSD are viziune, iar România va avea guvern social-democrat”

Pentru că judeţul Vâlcea, în mod special zona Drăgăşani ocupă un loc aparte în sufletul primarului din Guşoeni, Nicolae Concioiu a acceptat propunerea de a le reprezenta interesele cetăţenilor în Parlamentul României, cu aceeaşi determinare şi dârzenie de care a dat dovadă în administraţia locală. Înscrierea numelui său pe lista de candidaţi a făcut ca unul dintre obiectivele primarului Nicolae Concioiu în această campanie parlamentară să fie acela de a aduce în prim-plan dezvoltarea zonei din care provine, un sector de activitate generator de venituri, dar extrem de vulnerabil în această perioadă. Nicolae Concioiu va iniţia proiecte noi şi va fi un sprijin real şi activ pentru toţi cetăţenii. Va pune în slujba lor experienţa profesională pentru a încerca, prin proiecte legislative, să ajute la depăşirea efectelor sociale şi economice generate de criza Covid. Subliniază că alegătorii trebuie să dea câştig de stânga la parlamentare, altfel democraţia va fi pusă a la grea încercare, şi consideră că este nevoie de un cocktail solid de politici guvernamentale şi bancare pentru a evita o criză majoră, în contextul acestei pandemii. Nicolae Concioiu, primarul care reprezintă PSD pe lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor a acordat un interviu cititorilor Impact real în care a punctat câteva dintre problemele cu care se confruntă administraţia locală. Care este targhetul social-democraţilor din Vâlcea propus pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, dacă votul politic de la locale este un bun barometru pentru parlamentare, dar şi cărui fapt i se datorează avantajul de a ocupa un loc eligibil pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor, aflăm în rândurile de mai jos.

Impact real: Ce reprezintă pentru dumneavoastră poziţia de candidat pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor?

Nicolae Concioiu: Votul din Comitetul Executiv a fost în majoritate dat de colegii primari care apreciază prezenta mea în grupul parlamentar de Vâlcea, deoarece poate să îmbunătăţească şi să ducă spre soluţionarea multor probleme cu care se confruntă primarii. Astfel, am fost ales în urma unui vot intern să reprezint PSD pe locul patru pe lista pentru Camera Deputaţilor. Am făcut acest pas, în primul rând am simţit nevoia unui suflu nou de forţă în echipa parlamentară, alături de preşedinte şi de primari. Eu am apreciat că, în afară de experienţa înmagazinată de-a lungul timpului am acumulat şi forţa de a spune lucrurilor pe nume. Ne confruntăm de ani buni cu anumite probleme care sunt expuse pentru soluţionare la început de mandat parlamentar şi la sfârşitul mandatului nu se regăsesc printre cele rezolvate. Mmă refer strict la problemele cu care se confruntă administraţiile locale.

Impact Real: Care este targhetul PSD Vâlcea propus pentru alegerile din 6 decembrie, şi dacă votul politic de la locale este un bun barometru pentru parlamentare?

Nicolae Concioiu: Sunt toate şansele să avem guvern PSD, pentru că liberalii fac pe zi ce trece tot mai multe greşeli. Mai grav este faptul că una zic şi alta fac, zdrobesc economia şi este nevoie de un cocktail de politici guvernamentale şi bancare pentru a evita o criză majoră în contextul acestei pandemii. Guvernul liberal nu se ocupă de problemele ţării, pe ei îi interesează foarte mult alegerile parlamentare şi câştigarea lor, probabil şi rămânerea la putere pentru foarte mulţi ani de aici în acolo. Dar eu nu cred că românii vor reacţiona aşa cum îşi propun dumnealor, pentru că au la ora aceasta puterea de ceva timp. Au în fruntea ţării un preşedinte care le protejează interesele, iar la alegerile generale balanţa puterii în România va trebui echilibrată. Nu poate zăbovi foarte mult pe partea dreaptă, şi când spun dreapta mă refer la liberali şi la cei care sunt în alianţă cu ei, fiindcă PSD are viziune, face paşi, iar România va avea guvern social-democrat. LaVâlcea, social-democraţii vor face cea mai frumoasă figură, cel puţin un senator şi patru deputaţi, şi nu vom coborî sub acest targhet.

Impact real: Cu ce gânduri intraţi în campanie? Ce urmăriţi să realizaţi, ca parlamentar?

Nicolae Concioiu: În primul rând trebuie simplificate procedurile care privesc demararea investiţiilor: asfaltări de drumuri, sistem de apă şi canalizare, gaze. Toate aceste proceduri birocratice ţin pe loc punerea în execuţie a obiectivelor. Ne zbatem să facem proiecte, să le găsim finanţare, şi când trebuie să le executăm ne confruntăm cu tot felul de chichiţe care, după părerea mea, ar trebui stabilite într-un cadru legislativ. Se tergiversează lucrurile şi trec ani buni până ne apucăm să facem un obiectiv de care avem neapărată nevoie. Oraşul Drăgăşani are nevoie de o dezvoltare economică, însă aceasta este condiţionată de legarea la infrastructura de drumuri şi feroviară. Şi prin această candidatură, eu mi-am propus să fac toate demersurile pentru a crea un drum expres Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani şi, de ce nu, chiar Sibiu, până la punctul de inflexiune cu autostrada care va traversa nordul judeţului. Acest lucru va determina micşorarea timpului de deplasare şi atragerea forţei de muncă din zona Râmnicului şi, de ce nu, revenirea celor care au plecat. Eu consider că oraşul Drăgăşani are un atu mai mare decât Râmnicul Vâlcea în ceea ce priveşte atragerea investitorilor, pentru că noi avem la Drăgăşani suprafeţe întinse de teren comparativ cu Râmnicul. Modernizare tronsonului de cale ferată, pentru a putea introduce curse rapide, ar deschide polul de dezvoltare Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani, pe care trebui să-i interconectăm. Eu aşa văd dezvoltarea judeţul Vâlcea, nu îl văd ca un dinamism economic numai pentru municipiul Râmnicu Vâlcea, ci şi pe municipiul Drăgăşani. Mai mult, în zona Drăgăşani avem un parc industrial care şi acesta va putea fi un punct interesant pentru investitori. Cert este că zona de sud a judeţului are nevoie de o dezvoltare economică, iar aceasta este condiţionată de modernizarea infrastructurii de drumuri şi feroviară.

Impact real: Care sunt planurile pe care le-aţi dori realizate pentru judeţul Vâlcea?

Nicolae Concioiu: Pe lângă infrastructură şi construirea unui drum expres, am în atenţie rezolvarea o dată pentru totdeauna a problemelor privind despăgubirea cetăţenilor în urma atacurilor făcute de porcii mistreţi. Cu părere de rău o spun, nu ne aplecăm la o problemă care cu siguranţă îşi are soluţii, astfel încât să punem stop pagubelor aduse de aceste animale bieţilor cetăţeni care au investit ani buni în culturi. Voi duce în Parlament problemele din „talpa ţării”, probabil că aceasta explică totul. Voi merge în această campanie sun sloganul „Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Constantin Rădulescu, echipa de parlamentari şi primarii localităţilor, vom continua dezvoltarea judeţului Vâlcea şi creşterea calităţii vieţii românilor la standarde moderne. Îmi doresc pentru administraţiile locale digitalizarea prin crearea unor platforme naţionale, pentru a putea uşura viaţa cetăţeanului, să reducem la zero timpul pierdut pe la instituţii pentru ridicarea unui banal document. Aici intră şi legea construcţiilor, fiindcă nu trebuie atât de mult „alergat” cetăţeanul să îşi construiască şi el ceva.

O altă problemă este cabinetul parlamentarului, fiindcă aici cetăţeanul va veni pentru sfătuire în ceea ce priveşte abordarea unor proiecte legate de finanţările nerambursabile. Astfel, la cabinetul parlamentarului aş aduce doi experţi care să poată să acorde consultanţă pentru accesarea fondurilor europene. Oamenii aud, şi-ar dori să se îndrepte în această direcţie, dar nu au pe cine întreba. Nici eu, ca primar, nu am pe cine întreba. Există, în acest sens, o filieră care este periculoasă, cu nişte firme care cer bani, prin care ai toate şansele să pierzi, iar dacă cetăţeanul se îndreaptă către un cabinet parlamentar treaba este serioasă, iar informaţia este sigură. Voi face acest lucru, fiindcă România are nevoie de dezvoltare economică şi pe plan public, dar şi în plan privat. O altă problemă pentru care am să fac lumină este cea legată de zona administrativă, zona protecţiei sociale a persoanelor vulnerabile. Întrebarea este cine şi cum se stabileşte vulnerabilitatea, atâta timp cât nu implici administraţia locală. Eu am pus de multe ori o întrebare: persoane vulnerabile pe hârtie, sau în realitate? Prin urmare, sunt conştient că nu se vor rezolva toate problemele pe care le am de rezolvat odată ajuns în Parlament, dar trebuie făcuţi paşi.

Impact Real: La nivel naţional, credeţi că poate PSD să coaguleze în jurul său o majoritate parlamentară confortabilă?

Nicolae Concoiu: Este foarte important şi care va fi componenţa parlamentară în urma alegerilor generale, dar sunt optimist, şi asta fiindcă în Parlamentul României apar oameni noi din partea mai multor formaţiuni politice care, cu siguranţă, au simţit în tot acest timp modul de lucru al liberalilor şi vor dori să acţioneze pentru echilibrarea lucrurilor, care au luat o întorsătură foarte gravă. Acest Guvern a scăpat din vedere activitatea economică a României, bâlbâielile acestea ne costă foarte mult. După o criză sanitară, adâncirea crizei economice devine evidentă. Parlamentarii vor coaliza lângă ei o forţă de stânga care va trebui să vină cu soluţii, în special în sprijinul cetăţeanului, care trece prin momente foarte grele.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *