Ghinion pentru Vâlcea în derby-ul cu Minaur

În perioada 29 octombrie – 3 noiembrie, SCM participă la cel al doilea turneu de Liga Florilor, cu doar 11 jucătoare, dintre care sunt 3 junioare.

Antrenorul Florin Pera a ajuns la Sf. Gheorghe cu un lot înjumătățit de Covid-19. Astfel, Minevskaja, Aardahl, Lopez, Ciucă, Hosu, Elghaoui, Trifunovic, Florica și Nikolic au fost depistate pozitiv înainte de plecarea la turneu și nu au putut face parte din lot. Iryna Glibko și Roberta Stamin sunt și ele indisponibile pentru o perioadă mai lungă. Astfel, SCM a ajuns la Sf.Gheorghe fără jucătoarele de bază din apărare și fără nicio extremă dreapta.

Pentru turneul de la Sf. Gheorghe, SCM a împrumutat în mare viteză două junioare de la Centrul de Excelență, pivotul Andreea Țîrle și extrema stânga Corina Lupei, care au ajuns la Brașov în seara dinaintea primului joc. Fără nicio extremă dreapta în lotul deplasat, Florin Pera a mizat acolo pe interul Daria Bucur, care nu a mai jucat niciodată în aceea postură.

Joi dimineața, în primul joc de la turneu, Vâlcea s-a impus în partida cu CSM Slatina, scor  28-25. Kristina Liscevic cu 11 goluri a dus greul în acest joc, iar revelația a fost Andreea Țîrle, cu 3 goluri și 3 aruncări de la 7 metri obținute.

Vineri după-amiaza, în al doilea joc, SCM a avut meci facil cu nou promovata Crișul Chișineu Criș, de care a dispus cu 40-23. Lisevic a fost din nou numărul unu, iar revelația a fost Lupei, cu 7 goluri marcate.

Duminică dimineață, trupa lui Florin Pera a înfruntat Minaur Baia Mare, o contracandidată la titlu. Condusă la șapte goluri în prima repriză, Vâlcea a revenit în joc și a egalat în minutul 47. Într-un final de infarct, în care a irosit atacuri decisive, SCM a cedat la limită, 31-32 și a suferit primul eșec din campionat. În ciuda eșecului dramatic, Vâlcea a lăsat o impresie pozitivă și a arătat că este capabilă să se bată pentru al treilea an consecutiv la titlu.

Marți, 3 noiembrie, de la ora 11.00, SCM va întâlni o altă nou promovată, pe Dacia Mioveni, o echipă care are câteva jucătoare cu experiență în lot.

În 2020 sunt programate doar șase runde din Liga Florilor, astfel că rămân 24 de jocuri pentru cinci luni în 2021!

Florin Pera: ”Vom trece cu bine peste această perioadă!”

Antrenorul Florin Pera este mândru de cum a luptat echipa în primele jocuri de la Sfântu Gheorghe, ținând cont de condițiile speciale în care s-a făcut deplasarea. ”Sunt mândru de aceste fete, de echipa mea, ținând cont de condițiile în care am venit la Sfântu Gheorghe. Puțini ne dădeau șanse că vom face față atât de bine, cu atât de puține jucătoare.  Ne lipsesc nu mai puțin de 11 jucătoare, a fost o perioadă incredibil de grea, în cinci zile am făcut doar un antrenament. Avem 3 junioare la Sf. Gheorghe, dar fetele s-au mobilizat. Vom trece cu bine peste această perioadă și Vâlcea va fi din nou la un nivel de performanță. Noi luptăm, indiferent de situație și ne batem pentru fiecare minge, indiferent de situație, am prins încredere pentru următoarele două jocuri” a anunțat Florin Pera.

Debuturi în Liga Florilor pentru Țîrle și Lupei

Ajunse în cantonamentul echipei SCM de la Brașov în noaptea premergătoare primului joc de la Sf.Gheorghe, fără a apuca să facă un antrenament cu colegele, junioarele Andreea Țîrle și Corina Lupei au debutat cu brio în Liga Florilor. Cele două talentate junioare sunt pregătite la Centrul Național de Excelență de către Mia Rădoi, care s-a bucurat enorm de evoluția celor două eleve ale sale. Pivotul Tîrle a spus că își dorea demult să joace pentru Vâlcea.   ”Am avut puține emoții la început, dar mi-am dat seama că dacă o să rămân cu ele nu o să mă descurc și am reușit să înțeleg ce trebuie să fac.  Mă bucur că am reușit să fac față cu brio, că am reușit să confirm, să le ofer mai multă încredere noilor mele colege. Chiar dacă am pierdut cu Minaur, ne dorim să câștigăm cu Mioveni. Până acum, din cele trei meciuri jucate aici, la Sf. Gheorghe, Minaur mi s-a părut cea mai puternică formație. Au avut un lot puțin mai diversificat decât noi, mai multe opțiuni, dar nu consider că sunt mai puternice” a spus Andreea Țîrle.

Jocul cu Buducnost a fost amânat

Dată fiind situația de la SCM, care are 10 jucătoare infectate cu Covid-19, EHF a amânat jocul care urma să se dispute pe 8 octombrie, la Rm. Vâlcea, cu Buducnost Podgorica. Astfel, în Liga Campionilor, SCM va avea trei restanțe, toate acasă, cu Podravka, Borussia și Buducnost, meciuri care probabil vor fi reprogramate de EHF în 2021. Următorul joc pentru SCM în Liga Campionilor este programat pe 14 noiembrie, la Podgorica. În acest an, SCM va mai juca încă un meci în Liga Campionilor, pe 22 noiembrie, în Germania, cu Borussia.  SCM nu are niciun punct după patru jocuri, dar păstrează șanse pentru locul 6, care duce la un ”baraj” cu locul 3 din cealaltă grupă, pentru accederea în sferturile de finală.

Clasament Grupa II

1. CSKA Moscova           5        4        1        0        141 : 125     9

2. Györi Audi ETO          5        3        2        0        165 : 136     8

3. Odense Håndbold        6        4        0        2        174 : 149     8

4. Brest Bretagne             6        3        2        1        175 : 151     8

5. Buducnost                    5        1        1        3        119 : 132     3

6. Borussia Dortmund     5        1        0        4        136 : 155     2

7. Podravka Vegeta          4        1        0        3        99 : 128       2

8. SCM Rm.Valcea          4        0        0        4        93 : 126       0

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *