Gheorghe Melente: „Începe un nou mandat, dar rămâne acelaşi scop, al continuării proiectelor”

Gheorghe Melente a depus, alături de consilierii local, jurământul prin care s-a angajat să reprezinte, cu onoare şi corectitudine, interesele şi drepturile cetăţenilor în administraţia publică locală. A început al treilea mandat, plin de provocări, cărora le va face faţă prin muncă şi efort susţinut. După depunerea jurământului, primarul Gheorghe Melente a ţinut să le mulţumească cetăţenilor din comuna Drăgoeşti, dând asigurări că îi va reprezenta cu cinste şi în următorii patru ani, sprijinindu-i indiferent de culoarea politică. Evenimentul s-a desfăşurat cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare impuse de pandemia de coronavirus.

„Vom rezolva problemele tuturor cetăţenilor”

„Le mulţumesc cetăţenilor pentru toată susţinerea. De astăzi începe un nou mandat, dar rămâne acelaşi scop: al continuării proiectelor. Mă voi ţine de cuvânt, aşa cum am făcut-o şi până acum, iar la finalul celor patru ani faptele trebuie să vorbească de la sine. Împreună cu noul Consiliu Local vom rezolva problemele tuturor cetăţenilor, indiferent de culoarea politică. Avem în plan introducerea sistemului de alimentare cu gaze, proiect pentru care avem studiul de fezabilitate făcut, dar şi reabilitarea sistemului de apă în cătunul Boncani, la standarde europene. De asemenea, trebuie să înceapă lucrările şi la extinderea reţelelor de canalizare şi alimentarea cu apă în toată localitatea, proiectul este depus. Foarte curând vom da şi startul lucrărilor de construcţie a pieţei agroalimentare. În plan avem inclusiv

extinderea iluminatului public în toată localitatea cu lămpi cu led, dar şi înfiinţarea sistemului de supraveghere video în localitate.

Proiecte pentru mandatul 2020-2024

Munca administraţiei locale în slujba comunităţii este vizibilă, comuna Drăgoeşti căpătând în ultimii ani o altă înfăţişare. Drumurile comunale sunt acum asfaltate, clădirile publice sunt renovate, şcolile modernizate, administraţia publică funcţionează, este eficientă şi deschisă pentru cetăţeni. Mai sunt multe lucruri de făcut, fiindcă sunt proiecte întocmite, care trebuie finalizate.

Primarul are în plan introducerea localităţii în circuitul turistic şi promovarea marelui domnitor Mihai Viteazul, născut şi botezat în comuna Drăgoeşti. Pe lângă acest proiect şi-a propus identificarea de terenuri în vederea concesionării către tinerii căsătoriţi, pentru construcţia de locuinţe; acordarea burselor şcolare elevilor merituoşi, precum şi pentru cei defavorizaţi; stimularea tinerelor familii pentru nou-născuţi, prin acordarea unor bonificaţii; introducerea reţelei de internet gratuit în toată localitatea. Alte proiecte privesc reabilitarea şi reamenajarea şcolii vechi din Drăgoeşti; reamenajarea parcului central şi îmbunătăţirea obiectelor de joacă;

înfiinţarea de spaţii de joacă în punctele Gogorică, Stadion şi zona Picătura; cadastrarea tuturor terenurilor din domeniul public; reabilitarea, reîntregirea şi îmbunătăţirea izlazului comunal; facilităţi pentru toţi investitorii care doresc să investească în localitatea Drăgoeşti; programe şi strategii de susţinere a activităţilor şcolare, sportive şi culturale.

La Drăgoeşti, toate drumurile comunale sunt ca-n „palmă”, şcolile şi grădiniţele pot concura cu cele din mediul urban, copiii beneficiază de un afterscholl modern, dispensarul şi toate instituţiile publice sunt locaţii noi. În localitate s-au construit poduri trainice, iar în satul Buciumeni se ridică din temelii cel mai mare aşezământ cultural din zona de sud-est a judeţului Vâlcea. Mai mult, la Drăgoeşti se derulează un amplu proiect cu bani europeni, care are în vedere înfiinţarea unei pieţe agroalimentare. Comuna Drăgoeşti este una dintre cele mai frumoase comune din judeţ, aici comunitatea beneficiind astăzi de utilităţi care, în urmă cu câţiva ani erau la stadiul de vis, iar această evoluţie s-a datorat faptului că la primărie este o echipă de oameni muncitori, coordonaţi de primar, care colaborează pentru realizarea proiectelor. Toate obiectivele vizitate sunt realizate cu un simţ gospodăresc deosebit şi, de asemenea, cu un simţ estetic destul de cultivat, dovadă că acea „calificare la locul de muncă” a primarului Gheorghe Melente s-a dovedit a fi valoroasă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *