La Păuşeşti Măglaşi,copiii au marcat un pas important pe drumul spre prietenia cu poveştile

Biblioteca Publică Antim Petrescu „Păuşeşti-Măglaşi a desfăşurat în această perioadă proiectul „Prietenie pe o sfoară virtuală”.
Proiectul „Prietenie pe o sfoară”, la care Biblioteca Publică Antim Petrescu din Păuşeşti – Măglaşi a implicat copiii din localitate, are drept scop dezvoltarea şi derularea unor prietenii solide între copil şi bibliotecă, pentru a dezvolta gustul şi plăcerea lecturii şi a stimula creativitatea micuţilor prin intermediul poveştilor.
Astfel, la Păuşeşti-Măglaşi, bibliotecarul Ioana Goran, implicată în acest proiect, a contactat copiii din localitate, a pregătit activităţile pentru cei mici şi, împreună, au citit şi au promovat cum au ştiut mai bine acest proiect, numit „Prietenie pe o sfoară virtuală”. Copiii au marcat acest pas important spre inima cărţilor de lectură cu desenele personajelor din poveştile citite, îmbrăcate în culorile imaginaţiei lor:
„Iniţiat de Centrul de Excelenţă pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu” din Braşov, parteneriatul educaţional internaţional „Prietenie pe o sfoară virtuală”, aflat la cea de a VIII-a ediţie, a constat în activităţi practice care au îmbinat lectura şi desenul, promovând literatura pentru copii şi stimulând interesul pentru lectură al celor mici. Tema propusă în acest an a fost dedicată celebrării operei lui Roald Dahl, iar proiectul s-a adresat preşcolarilor şi şcolarilor de clase primare. Copiii din Păuşeşti-Măglaşi, participanţi la activităţile acestui proiect, elevi ai clasei a III-a ai Şcolii Gimnaziale „Achim Popescu din Păuşeşti-Măglaşi au citit cu plăcere poveşti grozave: „Matilda”, „Charlie şi fabrica de ciocolată”, „Charlie şi marele ascensor de sticlă”, „James şi piersica uriaşă”, „Marele uriaş prietenos”, „Vrăjitoarele”,scrise de celebrul Roald Dahl. Fascinaţi de minunatele exemple de curaj, generozitate, prietenie şi independenţă pe care le oferă personajele acestor cărţi, copiii au surprins prin desene momente din cărţile citite. Lucrările copiilor au fost scanate şi transmise virtual către biblioteca din Braşov, unde vor fi expuse pe o sfoară, alături de lucrările celorlalte biblioteci partenere în acest proiect educaţional. Mulţumesc doamnei Melania Luana Butnariu pentru înscrierea noastră în proiect şi doamnei profesoare Simona Adam pentru sprijinul oferit în derularea cu succes a proiectului „Prietenie pe o sfoară virtuală” la Păuşeşti-Măglaşi. Felicitări copiilor isteţi şi talentaţi!”, a transmis Ioana Goran, bibliotecar în comuna Păuşeşti – Măglaşi.
