Nicolae Popescu a depus jurământul pentru primul mandat de primar al comunei Berislăveşti

Joi, 29 octombrie, a avut loc şedinţa de plen în care primarul Nicolae Popescu şi cei 11 consilieri locali au depus jurământul.

„Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor comunei Berislăveşti. Aşa să îmi ajute Dumnezeu!”, este textul pe care primarul Nicolae Popescu şi cei 11 consilieri l-au rostit în sala de spectacole a Căminului Cultural. O dată cu depunerea acestui jurământ, primarul Nicolae Popescu şi-a intră în exerciţiul de drept al mandatului, iar Consiliul Local este legal constituit, conform Codului Administrativ. Noul primar le-a mulţumit tuturor cetăţenilor pentru încrederea pe care i-au acordat-o, precizând faptul că, în această perioadă, există proiecte de investiţii aflate în derulare în diferite etape de implementare. Mai mult, pentru anii următori are în plan accesarea fondurilor guvernamentale sau europene:

„Le mulţumesc cetăţenilor pentru votul acordat. Ccampania electorală s-a încheiat, sunt primarul tuturor. Împreună cu aparatul administrativ intrăm în campania investiţiilor, a identificării şi atragerii fondurilor. Am păşit pe acest drum fiindcă vrem să ducem la bun sfârşit proiectele aflate în lucru. Eu şi viceprimarul suntem o echipă tânără şi venim cu lucruri concrete, care pot fi realizate. În prezent se lucrează la construirea podului din Valea Ţigăniei, cu bani alocaţi din fondul de rezervă bugetară şi din fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, în valoare de 400 de mii de lei. Tot în lucru avem şi grădiniţa cu program prelungit care se va finaliza în această perioadă. Un lucru care ne bucură este grădiniţă cu program normal, care a fost dată în folosinţă”, ne-a precizat primarul Nicolae Popescu.

Nicolae Popescu: „Canalizarea a rămas la stadiu de făgăduială a Guvernului Liberal”

Primarul Nicolae Popescu ne-a declarat că proiectul înfiinţării sistemului de canalizare este prins în masterplanul judeţului, pe care îl aşteaptă cu sufletul la gură de ani buni, aşa cum fac toţi primarii incluşi în acest ADI Apa Vâlcea: „Localitatea Berislăveşti are doar reţea de apă, şi aşteptăm cu sufletul la gură demararea proiectului de înfiinţare a reţelei de canalizare. Proiectul are asigurată finanţarea prin POIM 2014 – 2020 , iar promisiunea din parte Guvernului a fost toamna acestui an. Mai este o lună şi vine iarna, însă proiectul a rămas la stadiul de făgăduială”, a mai punctat noul primar.

Sală de sport funcţională, pe agenda primarului

Pentru perioada următoare, primarul Nicolae Popescu intenţionează să atragă fonduri şi pentru construirea unei săli de sport: „Pentru copii este necesară o sală de sport, însă, pentru această investiţie, primul pas este identificarea terenului. Am o viziune tânără, şi plănuiesc inclusiv înfiinţarea unei echipe de fotbal în localitate, dar asta după ce vom amenaja baza sportivă. În prezent avem un teren de sport sintetic de 50 de metri”, ne-a declarat primarul Nicolae Popescu. Primarul are deja în implementare mai multe proiecte cu finanţare europeană şi guvernamentală, are în lucru proiecte frumoase din bugetul local, precum şi multe planuri de viitor, dar, cel mai important, are o echipă care a înţeles că misiunea primarului este pentru rezolvarea tuturor problemelor comunităţii.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *