Petre Gigiu revine la Vâlcea după 19 ani!

După 19 ani, Petre Gigiu (67 ani)  revine la Râmnicu Vâlcea, pentru a antrena echipa de Liga a III-a, Viitorul Dăești, situată pe locul 6 în Seria C7.

Experimentatul tehnician a mai pregătit pe FCM Rm. Vâlcea în 2001, când a salvat echipa de la retrogradarea din eșalonul secund.

Propus de Gheorghe Constantin, Petre Gigiu a condus azi primul antrenament la Viitorul Dăești, echipă rămasă fără soluții pe bancă după ce Gabi Mangalagiu a fost demis, iar Lucian Giurcă este izolat, având coronavirus.

”Am venit la Dăești, este clar că salvarea de la retrogradare este obiectivul nostru. Din 2010 nu am mai antrenat în țară, ultima dată am fost la Lupeni, apoi am fost plecat numai în străinătate, în Arabia și India” a spus Petre Gigiu. Din perioada când a antrenat la Vâlcea, Petre Gigiu mai face echipă la Dăești cu doctorul Ion Dinescu. Venirea lui Gigiu la Dăești a fost facilitată și de faptul că acesta deține un teren în zonă, iar discuțiile dintre cele două părți au demarat după demiterea lui Mangalagiu.

Ultima echipă pregătită de Gigiu a fost Churchill Brothers SC (India).  Tehnicianul are un CV extrem de bogat, după ce a pregătit echipele Electromagnetica București, Foresta Suceava, Corvinul Hunedoara, FCM Rm. Vâlcea, Al Hilal II, Cimentul Fieni, US Chaouia (Algeria), Bordj Bou (Algeria), Astra Ploiești, Poiana Câmpina, Minerul Lupeni, Ohod Club (Arabia), Seeb Club (Oman), Sur SC (Oman), Dhofar Club (Oman), Fakroun (Algeria).

Deși Dăești se gândea la unul din locurile fruntașe în Seria 7 din Liga a III-a, echipa vâlceană are doar 7 puncte acumulate din 8 jocuri și a intrat în lupta pentru evitarea retrogradării. Dăești are un nucleu de jucători cu experiență, alături de fostul internațional Florin Costea fiind Lucian Iordache, Mihai Deaconescu, Florian Pîrvu sau Samson Nwabueze.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *