Elevii de la Pesceana vor primi în fiecare zi o masă caldă

Pe 2 noiembrie 2020 a început proiectul Pâine şi Mâine al fundaţiei World Vision România, prin care elevii de la Şcoala Gimnazială Pesceana beneficiază de activităţi sportive,  jocuri în aer liber şi, cel mai important, vor primi în fiecare zi, de luni până joi, de la ora 11:00, o masă caldă. După masa caldă, copiii au o oră rezervată rezolvării temelor şi apoi încă o oră rezervată activităţilor extraşcolare în care le sunt prezentate informaţii pentru îmbunătăţirea culturii generale prin folosirea materiilor geografie şi informatică.

Şcoala Gimnazială Pesceana a aplicat în urmă cu 3 ani la World Vision pentru acest proiect. Anul trecut, fundaţia a vizitat şcoala pentru a verifica şi analiza anumite aspecte pentru a putea începe să dezvolte proiectul. Încă de la început şcoala a comunicat primăriei posibilitatea realizării acestui proiect. Primăria Comunei Pesceana a fost implicată pe tot parcursul celor 3 ani de încercare pentru implementarea şansei de a le oferi copiilor o masă caldă şi multe alte beneficii. Bugetul proiectului este alocat de Fundaţia World Vision Romania în proporţie de 90%. Cei 10% rămaşi vor fi alocaţi din partea Primăriei Comunei Pesceana, începând de anul viitor. Colaborarea dintre primărie şi şcoală a demonstrat faptul că se pot realiza lucruri benefice pentru formarea elevilor prin activităţile extraşcolare şi că sunt atenţi la furnizarea de alimente în timpul şcolii. Primarul se declară foarte mulţumit de proiect şi consideră că este posibilă o extindere a proiectului: „Sperăm să decurgă bine, copiii au nevoie de astfel de inițiative, mai ales la noi, la ţară.”

World Vision România este o organizaţie nonguvernamentală care pune în centrul activităţii sale copiii vulnerabili din satele româneşti. Fundaţia desfăşoară programe sociale de educaţie, protecţia şi participarea copilului, dezvoltare economică şi sănătate. În anul 2018, 21.940 de copii, 2.000 de tineri şi 98 de comune participat la astfel de programe.

Ștefan CIUCĂ

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *