Multe societăţi din Vâlcea funcţionează în industria construcţiilor de maşini
Strategia energetică pe termen lung a României prevede utilizarea în continuare a combustibililor fosili în vederea asigurării securităţii în alimentarea cu energie. De aceea, sectorul energetic din România reprezintă atât în prezent cât şi în viitor, o oportunitate semnificativă pentru dezvoltarea tehnologiei CCS la scară naţională şi regională.
În municipiul Drăgăşani îşi are sediul şi Schela de petrol şi gaze care aparţine grupului OMV şi care are ca activitate exploatarea zăcămintelor de petrol şi gaze naturale din zona de sud a judeţului Vâlcea şi din zona de nord a judeţului Olt.
În industria construcţiilor de maşini funcţionează unităţi economice care produc echipamente pentru industria petrochimică şi industria producătoare de autovehicule, elemente hidraulice, atât pentru piaţa internă, cât şi pentru cea externă.
SC Vilmar SA este o societate privată cu 100% capital străin – cea mai importantă fabrică a companiei Genoyer SA Vitrolles Franţa, care este acţionar principal.
Genoyer are filiale industriale şi comerciale aproape în toată lumea, ceea ce asigură suportul relaţional, financiar şi logistic pentru promovarea produselor SC Vilmar SA pe toate pieţele lumii. SC Vilmar SA produce şi vinde o gamă diversificată de utilaje tehnologice şi părţi componente destinate industriei: chimice, petrochimice, petrolului şi a gazelor naturale, energetice, metalurgice, construcţiilor mecanice, prelucrării metalelor.
Producţia SC Vilmar SA este realizată în patru divizii. Direct sau prin intermediul agenţiilor şi filialelor companiei franceze Genoyer, produsele fabricate în SC Vilmar SA sunt prezente în ţări de pe toate continentele.
SC MW România SA Dragăşani este o societate privată cu 100% capital străin. Circa jumătate din producţia de componente auto realizată de SC MW România SA este destinată exportului, cealaltă jumătate fiind distribuită pe piaţa românească, în special către Automobile Dacia.
SC Wipro Infrastructure Engineering SA, cea mai mare firmă din domeniul CAEN 2812 – Fabricarea de motoare hidraulice, a ocupat locul I în Top Afaceri România 2019 în domeniul 2812 „Fabricarea de motoare hidraulice”.
Distincţia a fost acordată de site-ul listăfirme.ro, pe baza datelor din bilanţul anului 2018. Având ca premise dinamismul, profesionalismul şi promtitudinea, SC Wipro Infrastructure Engineering SA urmăreşte îndeplinirea tuturor exigenţelor referitoare la calitate, servicii şi termene de livrare ceea ce îi asigură competitivitate şi succes în afaceri. Societatea produce cilindrii hidraulici pentru agricultură, maşini, maşini unelte, maşini de ridicat, produse metalurgice şi de minerit. Cilindrii pot fi produşi în serii mari, cat şi în serii mici, atât în mărimi metrice, cât şi în ţoli.