Impact Real

Un ziar aproape de oameni
Investiţii masive în modernizarea utilajelor din industria alimentară

În ramura industriei alimentare s-au înfiinţat, pe lângă marile unităţi existente şi unităţi noi, moderne, precum SC Vel Pitar SA, SC Boromir Ind SRL, SC Diana SRL, SC Annabella Fabrica de Conserve Râureni SA.

Trebuie precizat faptul că Grupul Vel Pitar a investit în linii tehnologice de ultimă generaţie, complet automatizate, începând cu operaţia de frământare şi până la procesul de ambalare, care au permis ca produsele realizate pe aceste linii să fie de calitate superioară (prospeţime îndelungată, culoare şi formă constante), iar productivitatea să fie crescută. Invesţiile în tehnologii noi au permis ca atât ambalarea, cât şi întreg procesul de producţie să utilizeze tehnologia Keine Touch – fără atingere (consumatorul fiind prima persoană care atinge produsul, lucru deosebit de important în contextul epidemiologic actual). Pornind de la selectarea tipurilor de făină superioară şi continuând cu frământarea, dospirea, coacerea, răcirea şi ambalarea, procesul este controlat în întregime de calculator.

Născută în respectul tradiţiei, dar cu o perspectivă modernă asupra business-ului, societatea Boromir Ind şi-a dezvoltat constant şi şi-a diversificat activitatea oferind pieţei atât produse tradiţionale, cât şi produse noi, de care piaţa românească avea nevoie. Compania continuă să inoveze, aducând pe piaţă produse noi, apreciate constant de clienţi. SC Diana SRL a fost fondată la 30 aprilie 1991, pornind cu un magazin alimentar, iar astăzi se află în topul abatoarelor din România şi ocupă un loc important în topul producătorilor de preparate din carne cu capital 100% românesc.

În anul 1997 s-a investit în prima unitate proprie de producţie pentru carne şi produse din carne. Unitatea fiind utilată cu tehnologie de ultimă oră şi bucurându-ne de o logistică performantă, a devenit în scurt timp unul dintre cei mai activi producători din industria cărnii din judeţul Vâlcea. După trei ani, s-a achiziţionat pachetul majoritar din acţiunile scoase la vânzare de SC Carvil SA (fosta întreprindere de industrializare a cărnii).

Prin asocierea cu SC Carvil SA, în aprilie 2000, s-a transferat întreaga capacitate modernă de producţie în spaţiile acesteia, completând întreaga linie cu activităţile de abatorizare, tranşare a cărnii, preparare a produselor, depozitare şi transport.

În următorii ani s-a continuat politica de reinvestire a profitului în utilaje, în dezvoltarea modulară a activităţii şi în pregătirea de specialitate a personalului, ceea ce a condus la creşterea calităţii produselor şi la mărirea reţelei de desfacere.

În anul 2018 a avut loc un amplu proces de rebranding în magazinele Diana, iar în anul 2019 este finalizat procesul de modernizare şi extindere a sediului şi a fabricii Diana. Annabella – Fabrica de conserve din legume-fructe şi de sucuri naturale concentrate Râureni, cu o tradiţie de peste 40 ani în domeniu, este preluată de grupul Annabella în anul 2008.

Grupul Annabella a investit peste 5 milioane de euro în fabrica de la Râureni pentru retehnologizare şi modernizarea întregii infrastructuri a producţiei şi a regândit strategia de distribuţie la nivel naţional. De asemenea, a investit în dobândirea unei noi identităţi a fabricii Râureni, prin procesul de rebranding, menit sa poziţioneze produsele în percepţia consumatorului final ca produse premium, naturale, de calitate superioară. În prezent, fabrica de la Râureni este un important jucător al pieţei de conserve din România.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *