Pe lângă proiectele de infrastructură,la Primăria Milcoiu se va face și eficientizarea administrației publice locale

Primarul localităţii Milcoiu susţine că, pentru eficientizarea aparatului administrativ, în acest mandat va fi un altfel de primar. Nu va mai fi tolerant, va ridica gradul de exigenţă prin reorganizarea activităţii instituţiei şi restructurarea personalului care plimbă hârtii inutil pe bani mulţi. Potrivit primarului sunt vizaţi angajații care nu-și justifică munca și salariile, pentru că, în opinia sa, pentru a face performanţă şi pentru a avea rezultate în aplicarea proiectelor publice este nevoie la primărie de oameni bine pregătiţi, care îşi cunosc treaba bine: „În noul mandat pornesc cu decizia de a face o reorganizare a aparatului administrativ, iar aceasta se va face pe competenţe. Vom face acest lucru şi în funcţie de bugetul primăriei. Trecem printr-o perioadă de criză mondială, iar la Primăria Milcoiu se plimbă hârtiile de colo până colo. Nu se mai poate ca un angajat să stea 8 ore să plimbe o hârtie. Mai mult, avem posturi care nu îşi mai au rostul. În situaţia aceasta vom vedea ce decizie vom lua. Primăria Milcoiu are 16 angajaţi în prezent, este corect, fiecare post îşi are rolul lui, dar localitatea este fiind mică, volumul de muncă nu este atât de mare, există şi varianta de preluare a atribuţiilor, astfel încât toţi angajaţii să aibă de lucru timp de 8 ore, să simtă toţi că au serviciu. Nu mai pot tolera prefăcătoria, şi asta pentru că mulţi dintre angajaţii din acest sistem ştiu doar data când le intră banii pe card, comparativ cu cei din mediul privat, care muncesc peste program, la jumătatea salariului unui bugetar. Este adevărat, munca cu omul este foarte grea, în al doilea rând este o muncă pe care eu vreau să o fac să fie extrem de eficientă. Avem nevoie de competenţă, de eficientizare, nu se încadrează în cerinţele mele salariații care motivează tot felul de probleme. Nu mai merge cum mergea odată. Bugetarii merg pe premiza că ei sunt de neclintit, însă legea nu spune că un angajat care plimbă hârtii inutil nu poate fi data afară”, a precizat primarul localităţii Milcoiu, Daniel Muşat.

Daniel Muşat urmărește eficientizarea la nivelul instituției, având în vedere că un procent destul de mare din fondurile primăriei se duc pe salarii și doar o mică parte spre investiții.

Proiecte importante în noul mandat

Pentru acest mandat, primarul ne informează ca aşteaptă decizia Apavil privind predarea sistemului de canalizare şi apă în vederea administrării. Un alt proiect depus la Compania Națională de Investiții în vederea finanţării vizează extinderea sistemului de apă în satul Şuricaru pentru o lungime de 2 kilometri, pentru cele 15 familii din zonă. La capitolul infrastructura rutieră, administraţia locală are de finalizat proiectul de asfaltare a drumurilor comunale pentru ultimele 3 străzi rămase de asfaltat, însumând aproximativ 4 kilometri din proiectul iniţial, în care au fost incluse 7 drumuri comunale. Primarul ne informează că, pentru modernizarea ultimelor drumurilor comunale din comuna Milcoiu se lucrează la întocmirea documentaţiei. „Cu acest proiect, în care sunt prinşi ultimii 15 kilometri de drumuri finalizăm tot ceea ce înseamnă asfalt în localitate”, spune Daniel Muşat. La capitolul proiecte depuse în vederea finanţării, primarul ne informează că are inclusiv un proiect pentru construirea unor podeţe şi apărări de maluri pe pârâul Sasca, construirea unei săli de sport, dar și a unui cămin cultural.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *