SCM, lot incomplet și pentru deplasarea din Muntenegru

SCM Rm. Vâlcea ar urma să întâlnească joi, 12 noiembrie, în Capitală, pe Gloria Bistrița, în etapa 6 din Liga Florilor și la doar două zile la Podgorica, pe Buducnost, în Liga Campionilor.

După ultimul turneu de Liga Florilor desfășurat la Sf. Gheorghe, în rândul echipelor participante au izbucnit adevărate focare de infecție cu Covid-19. Astfel, Gloria Bistrița a avut 21 de cazuri pozitive și aproape sigur nu va avea cu cine să se prezinte la partida de joi, din Capitală, cu SCM, caz în care echipa vâlceană va câștiga la masa verde.  Craiova are și ea 11 infecții cu coronavirus, iar Slatina are opt, dar majoritatea echipelor care au fost la Sf.Gheorghe se vor testa abia la începutul acestei săptămâni. Un semn clar că decizia FRH și MTS de disputare a campionatului în sistem de turnee în loc de sistem normal este una pur și simplu falimentară.

Vâlcea s-a testat imediat după revenirea de la Sf. Gheorghe și pe lista celor care au trebuit să intre la izolare s-au mai aflat antrenorul Florin Pera, jucătoarea Andreea Țîrle și preparatorul fizic Liviu Dumitru. Cazul lui Andreea Țîrle vine să confirme faptul că ea a luat, cu siguranță, virusul la turneu, pentru că ea a avut test negativ în preziua primului meci de la Sf. Gheorghe. Țîrle și colega ei, Corina Lupei, au ajuns noaptea, înaintea primului meci cu CSM Slatina și au intrat în aceeași zi pe teren!

Alte trei jucătoare, Lopez, Aardahl și Ciucă au terminat perioada de izolare și au revenit la antrenamente. Luni, 9 noiembrie ies din izolare celelalte jucătoare de la SCM care au fost afectate de Covid-19: Minevskaja, Hosu, Trifunovic, Florica, Nikolic și Elghaoui.

Sâmbătă, 14 noiembrie, la Podgorica, SCM va juca cu Buducnost, în etapa 7 din Grupa II a Ligii Campionilor. Vâlcea va merge în Muntenegru fără antrenorul Florin Pera și fără jucătoarele care nu vor deveni negative până la testarea care se va efectua joi, știut fiind faptul că, după infectare, o persoană se negativează la circa 3 săptămâni.  În plus, Alicia Fernandez și Irina Glibko sunt accidentate și nu vor face deplasarea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *