Cristian Buican: „Activitatea nu se oprește! Producătorii vor avea posibilitatea să-şi vândă produsele”

Pieţele agroalimentare din judeţul Vâlcea care îşi desfăşoară activitatea în spaţii închise nu se vor închide, a precizat deputatul Cristian Buican:

„Am fost printre cei care, în numele PNL Vâlcea, am exprimat la nivel central necesitatea de a judeca foarte temeinic asupra noilor măsuri care trebuie luate pentru a preveni agravarea situației sanitare atunci când  specialiștii, consultați de guvern, au recomandat încetarea activității în piețele închise și continuarea ei doar în piețele deschise. Am fost printre cei care am solicitat măsuri pentru a oferi producătorilor români posibilitatea de a-și desface marfa și cumpărătorilor pe aceea de a o achiziționa.

Astăzi am primit și luări de poziție ale producătorilor care ne solicită redeschiderea piețelor închise și oprirea activității doar acolo unde nu se respectă regulile sanitare. Această decizie nu ne aparține. Ea este de luat la nivel central, la recomandarea specialiștilor, care trebuie urmată.  Față de această stare de lucruri, însă, la nivel central vom produce un program de substituție bazat pe vânzări on-line și livrare la domiciliu, dar mai ales pe organizarea de piețe deschise cu caracter temporar.

În acest sens, prin reprezentanții PNL, în Consiliul Județean Vâlcea și în consiliile locale din orașele și comunele în care piețele închise și-au încetat activitatea, vom iniția, cu caracter imediat, organizarea acestor puncte de vânzare în spații deschise. Reprezentanții dumneavoastră, primarii, vor lua toate măsurile necesare pentru a crea spațiile deschise; acolo unde e posibil vor demonta geamurile, ușile tocmai pentru a da piețelor caracterul deschis sau semi-deschis.  Activitatea nu se oprește! Pieţele în spaţii deschise vor funcționa. Producătorii vor avea posibilitatea unde să-şi vândă produsele.

Îi asigurăm pe concetățenii noștri, vâlceni, că suntem în aceeași măsură ca ei, preocupați de soarta agriculturii locale,  a economiei pentru a ne asigura tuturor o trecere mai ușoară, suportabilă prin această perioadă dificilă. Vă rog să aveți încredere în noi!”, deputat Cristian Buican.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *