La Mihăeşti se derulează mai multe investiții de importanță deosebită pentru locuitori

În localitatea Mihăeşti se lucrează la construirea unor poduri şi podeţe, se toarnă asfalt pe drumurile comunale, se modernizează o şcoală, se fac extinderi la reţeaua de gaze. Primarul nu şi-a luat nici o zi de concediu după câştigarea noului mandat și spune că în localitate sunt lucrări care trebuie urgentate, deoarece iarna bate la uşă. „Pentru că vine iarna şi nu reuşim să finalizăm ce ne-am propus suntem în fiecare zi pe teren. Acesta a fost şi motivul pentru care cetăţenii mi-au acordat votul, prin urmare nu o să-mi iau nici o zi din concediu. Mai mult, avem de finalizat în satul Măgura amenajarea rigolelor. Toate proiectele care se demarează în localitate sunt cu bani alocaţi din bugetul local”, a punctat primarul Constantin Bărzăgeanu.

Constantin Bărzăgeanu: „Noi le-am promis cetăţenilor că vor avea gaze la poartă”

În localitate se lucrează la aproximativ 30 de linii privind extinderea gazelor naturale. Pentru aceste extinderi administraţia locală a făcut un credit, fiindcă primăria nu avea puterea financiară de a achita toate facturile doar din bugetul local:

„Noi le-am promis cetăţenilor că vor avea gazele la poartă în toamna acestui an, așa că nu ne-am mai permis să aşteptăm banii promişi de la guvern sau fondurile europenele care nu se ştie exact când vor veni. Prin urmare ne-am împrumutat, astfel că vom face plăţile pentru a putea da drumul la sistemul de gaze. Un lucru este cert: oamenii nu mai au răbdare, iar demersurile în sistem sunt extrem de greoaie”, a precizat primarul Constantin Bărzăgeanu.

Anul 2020 a fost unul de succes pentru comunitatea din Mihăeşti, la nivelul localității s-au derulat mai multe investiții de o importanță deosebită pentru locuitori, iar cetăţenii au ales, în toamna acestui an continuitatea, acordându-i lui Constantin Bărzăgeanu votul de încredere pentru încă un mandat.

Mihăeşti, la un pas de a renunţa la proiectul de canalizare prins în master planul judeţului

Cel mai mare minus al localităţii Mihăeşti rămâne în continuare reţeaua de canalizare. Proiectul este prins în master planul judeţului, care, după mai bine de opt ani încă „bate pasul pe loc”.

„Dacă nu se va reuşi concretizarea acestui proiect voi încerca, împreună cu colegii din primărie, să facem demersurile pentru a ieşi din acest master plan. Am luat în calcul şi această variantă . Acest proiect a pierdut de două ori finanţarea, fiindcă am încercat să-l depunem în vederea executării, dar am fost nevoiţi să renunţăm, fiindcă eram prinşi în acest master plan al judeţului”, a precizat primarul.  

Datorită criteriilor impuse de Comisia Europeană, foarte multe localităţi din judeţ au fost scoase din proiect sau riscă să fie scoase, deşi aşteaptă de câţiva ani buni realizarea lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare.

Constantin Bărzăgeanu este hotărât să iasă din acest master plan, fiindcă nu ştie ce să le mai spună oamenilor. Putea foarte bine să depună proiectul de canalizare pe alte axe europene sau prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, iar astăzi Mihăeştiul avea canalizare în toată localitatea. Au trecut aproximativ 9 ani şi nu s-a întâmplat nimic, în continuare doar vorbe şi promisiuni din partea guvernaţilor.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *