După două ședințe de Consiliu Local cu scandal, Virgil Pîrvulescu și Andrei Gheorghiu sunt noii viceprimari ai Râmnicului

Virgil Pîrvulescu și Andrei Gheorghiu sunt de miercuri, 11 noiembrie, viceprimarii Municipiului Rm. Vâlcea, după o ședință de Consiliu Local eșuată acum câteva zile. Consilierii PER și PSD au părăsit sala fără a vota punctul de pe ordinea de zi care de referea la alegerea viceprimarilor după ce președintele de ședință, Grigore Crăciunescu l-a invitat pe primarul Gutău să ia loc în sală și nu la prezidiu, fapt care l-a enervat la culme pe primaru în exercițiu, dar fără majoritate politică locală.

„De astăzi sunt viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, alături de colegul meu, Andrei Gheorghiu!’’, a transmis Virgil Pîrvulescu într-o postare publică pe o rețea de socializare.

Și de această dată au ieșit la suprafață neîntelegerile dintre primarul Mircia Gutău și noii săi colegi din Consiliul Local. Potrivit Codului Administrativ nu este menționat locul unde trebuie să stea primarul în timpul ședințelor Consiliului Local, iar decizia a fost supusă votului. Chiar dacă majoritatea consilierilor au dorit ca edilul să ocupe un loc în sală, acesta și-a păstrat poziția inițială, la prezidiu, iar la scurt timp „și-a strâns jucăriile”, inclusiv pe consilierii care îl susțin, și a părăsit sala. .

După acest moment tensionat, ședința a fost reluată, dar, din nou, spiritele s-au încins. Pe ordinea de zi la punctul al doilea s-a regăsit alegerea viceprimarilor, însă președintele de ședință a decis ca votul să se organizeze înaintea primului punct, stabilirea comisiilor de specialitate. Primarul Mircia Gutău a considerat acest act ca fiind ilegal și a decis să părăsească sala, alături de consilierii PER și PSD. În această situație, viceprimarii au fost votați în lipsa membrilor PSD și PER, iar apropiații primarului Gutău au început să sugereze în spațiul public faptul că urmează ca primarul să atace hotărârea adoptată la instanța de contencios administrativ. Credem că este posibil orice, adică Mircia Gutău este capabil de absolut orice pentru a se agăța de putere și a-și rezolva prin orice mijloace încurcăturile din primărie.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *