La Călimăneşti,sala de sport este dotată cu centrală termică şi panou fotovoltaic

O centrală termică şi un panou fotovoltaic vor converti energia solară şi termică în energie electrică pentru sala de sport a Şcolii Gimnaziale Şerban Vodă Cantacuzino din Călimăneşti. Acesta este unul dintre proiectele ambiţioase cu care primarul Florinel Constantinescu se mândreşte. Creşterea din energie din resurse geotermale prin realizarea şi modernizarea capacităţilor de producţie şi a reţelelor de transport – distribuţie a energiei termice din energie geotermală este un proiect ambiţios al primarului din Călimăneşti.

Un alt proiect care a fost finalizat este „Sistem Călimăneşti, Servicii Integrate de Sănătate – Trai Educaţie şi Muncă în Călimăneşti”, implementat de primăria oraşului, în parteneriat cu Asociaţia Scientia Nemus şi Şcoala Gimnazială Şerban Vodă Cantacuzino. Proiectul a constat în montarea pe acoperişul sălii de sport a Școlii Gimnaziale „Şerban Vodă Cantacuzino” a unei centrale termice solare şi a unui panou fotovoltaic. Acest proiect a fost cofinanţat din Fondul Social European prin POR Capital Uman 2014 – 2020.

Beneficiile acestei investiţii sunt: reducerea cheltuielilor cu energia electrică şi termică necesară bunei funcţionări a sălii de sport. În perioada martie-octombrie costurile se pot reduce cu până la 100%. Din păcate nu se ştie când elevii Şcolii Gimnaziale Şerban Vodă Cantacuzino din Călimăneşti vor putea beneficia de aceste facilităţi ale sălii de sport, şi asta fiindcă şi staţiunea Călimăneşti se află printre localitățile în care activităţile în spaţiile închise sunt interzise din cauza pandemiei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *