Dăești, victorie clară cu Costești

Viitorul Dăești a învins lejer, cu 4-1 (2-0) pe Minerul Costești, în derby-ul vâlcean din etapa 10 a Seriei C3.

Petre Gigiu a obținut primul succces pe banca Dăeștiului, 4-1 cu Minerul Costești. Cu aceste puncte, Dăeștiul a luat o gură bună de oxigen și a ieșit din subsolul clasamentului, în timp ce Costeștiul se afundă la retrogradare.

Rizea și Costea au pus primele probleme la poarta lui Țețe Vlădoi, dar loviturile de cap au trecut peste poartă. George Neacșu a deschis scorul în minutul 27, după ce a finalizat simplu un contraatac purtat pe flancul drept. În minutul 31, după un corner, Samson reia spre poartă, apoi Rizea înscrie din apropiere, dar golul este anulat pentru ofsaid. Costeștiul este pentru prima dată periculoasă în minutul 35, când Vlad preferă un șut din unghi, în locul unei pase în fața porții, unde erau doi coechipieri. Peste doar un minut, după un corner, Trașcă reia nestingherit cu capul din 6 metri, dar puțin pe lângă poarta gazdelor. În minutul 39, Rădulescu gafează în careu, Costea îi ia fața și la duelul celor doi jucători, arbitrul dictează cu ușurință penalty, care este transformat de Iordache.

În repriza secundă, jucătorii Costeștiului au fost mult mai preocupați de proteste pe teren, decât de fotbal. În minutul 69, la o lovitură liberă mult lateral dreapta, Costeștiul  a stat de proteste și a întârziat organizarea defensivei, iar Vasile a tras rapid, direct în poartă, profitând de neatenția apărării oaspeților. Au urmat proteste vehemente ale oaspeților la adresa tușierului, cel care a dictat lovitura liberă.

S-a făcut 4-0 în minutul 82, când, după o pasă excelentă a lui Cr.Matei, a încris și Pașoi. Frustarea Costeștiul a fost oglindită din plin de gestul incalificabil al lui Rădulescu din minutul 86, care, după un duel cu Bărbuți, l-a lovit întâi cu piciorul, apoi cu pumnul în față. Jucătorul Costeștiului a primit roșu și va primi probabil o sancțiune drastică din partea Comisiei de Disciplină a FRF. Imediat după eliminare, la un corner, centralul a dictat cu ușurință un alt penalty, de această dată pentru oaspeți, la un duel dintre Bărbuți și Marinescu. Ionuț Vladu a transformat și a stabilit scorul final, 4-1.  

În concluzie, a fost însă o primă parte de campionat sub așteptări pentru ambele echipe vâlcene.

 După scandalul cu eroarea testelor și după ce a promovat doar după ce FRF a mărit numărul de echipe, Costeștiul a arătat că nu își depășește deloc condiția de echipă de județ, iar salvarea de la retrogradare este greu de realizat, Minerul fiind deja la patru puncte de locul 8. În schimb, deși pornea ca o candidată la podium, Viitorul câștigă după patru jocuri fără succes, urcă pe locul 7 și după un tur slab, are premisele să spere la un retur mult mai bun. Singurele victorii de până acum ale Dăeștiului au venit însă doar cu Costești (de două ori) și cu Hermannstadt II, echipele care par condamnate la retrogradare.

Viitorul Dăești – Minerul Costești

Au marcat: G.Neacșu 27, Iordache 39-pen, Vasile 71, Pașoi 83/ I.Vladu 88-pen

Dăești: Marinoiu – Vasile (M.Roșianu 84), Deaconescu, Bărbuți, Samson – Rizea (M.Diaconescu 84), Iordache – Șt.Pufu, Neacșu (Cr.Matei 75), M.Ion (Comănescu 75) – Fl.Costea (Pașoi 75). Antrenor: Petre Gigiu

Costești: M.Vlădoi (Șt.Popa 73) – M.Vlad, Zanfir, Vladu, Mazilu (Casoni 79) – Rădulescu, Trașcă – D.Negoiță, L.Negoiță (Marinescu 79), V.Mihalcea (Păun 11)  – C.Vlădoi. Antrenor: Marius Vlădoi

Foto: Octavian Vasile

Rezultate etapa 10:

Viitorul Șelimbăr – CSM Deva  1-1

Flacăra Horezu – Jiul Petroșani 3-0

Hermannstadt II – Măgura Cisnădie 0-1

Gilortul Tg. Cărbunești – Gaz Metan II 2-1

Viitorul Dăești – Minerul Costești 4-1

CLASAMENT SERIA 7:

1. Viitorul Șelimbăr                   10      9        1        0        26 – 56        28         

2. Gaz Metan Mediaș II             10      5        2        3        24 – 15         17         

3. Gilortul Târgu Cărbunești      10      5        2        3        22 – 19         17

4. Flacăra Horezu                    10      4        4        2        27 – 13         16         

5. Măgura Cisnădie                    10      5        1        4        8 – 12           16         

6. CSM Deva                             10      3        3        4        15 – 14         12         

7. Viitorul Dăești                      10      3        2        5        17 – 20         11         

8. Jiul Petroșani                         10      2        4        4        13 – 21         10         

9. Minerul Costeşti                  10      1        3        6        11 – 27         6         

10. FC Hermannstadt II             10      1        2        7        9 – 25           5

Petre Gigiu: ”Păcat că se oprește campionatul”

Petre Gigiu a obținut primul succes pe banca Dăeștiului și așteaptă întăriri în iarnă la nivelul juniorilor. ”Am pregătit bine jocul, nu mă surprinde rezultatul, când dai două goluri la acest nivel, echipa adversă nu mai joacă. Este păcat că se oprește acum campionatul, am putea fi pe o pantă ascendentă. Ne mai trebuie jucători, în special tineri, putem găsi doar la o academie. În general se lucrează greu cu jucătorii cu personalitate, avem jucători care au venit de la ligi superioare, dar nici eu nu mai sunt cel de acum 20 de ani, când mă repezeam în jucători. Las uneori lucrurile să meargă pe făgașul lor normal, fără să vin eu cu ceva împotriva jucătorilor” a spus Petre Gigiu.

Ajuns la 67 de ani, experimentatul tehnician și-a dorit să reintre în circuitul fotbalului românesc, dar nu exclude să continue și sezonul viitor la Fedeleșoiu, dacă se va dori promovarea. ”Mi-ar plăcea să rămân aici și din sezonul viitor, dacă lucrurile se schimbă și vom avea din partea conducerii garanția că ne vom bate pentru promovare. Altfel, să stai doar în Liga a III-a, nu are rost. Mie îmi place la Vâlcea, mă bucur că am revenit aici, dar totul depinde de conducere”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *