Primul proiect demarat de Dorel Ancuţa, noul primar al localităţii Sălătrucel

La nici 5 zile de la depunerea jurământului , Dorel Ancuţa, noul primar al comunei Sălătrucel, a făcut un anunț extrem de important pentru comunitatea pe care o reprezintă.

Mai exact, Dorel Ancuţa a informat cetățenii că a demarat proiectul privind introducerea rețelei de gaze naturale în comuna și pașii care trebuie făcuți pentru depunerea proiectului la Ministerul Fondurilor Europene în vederea finanțării acestei investiții mult așteptate de foarte mulți cetățeni:

„În plan avem implementarea sistemului de gaze, proiect care, cu certitudine se va finanţa cu bani europeni. S-a amânat termenul de depunere a dosarelor până în luna decembrie. Cei doritori să depună proiectele, deoarece termenul a fost foarte scurt şi multe dintre localităţi nu s-au încadrat cu privire la depunerea documentaţiei, o vor putea face, pentru că termenul s-a amânat până în luna decembrie”, ne-a declarat noul primar liberal al localităţii Sălătrucel.

Racordările până la limita de proprietate sunt incluse în proiect

Dorel Ancuţa subliniază faptul că, pentru a avea un punctaj bun, proiectul de înfiinţare a reţelei de gaze naturale trebuie să îndeplinească nişte condiţii în care speră ca localitatea să se încadreze.

În acest sens, administraţia locală a încheiat o asociere locală cu comuna vecină, Berislăveşti, şi va încheia un acord de principiu cu cetăţenii care doresc branşarea la sistemul de gaze naturale:

„Condiţia impusă în programul de finanţare este să avem minim 1000 de contracte. Pentru a fi siguri că proiectul va primi finanţare în primul rând vom încheia nişte precontracte cu cetăţenii care îşi doresc să se branşeze la sistemul de gaze şi am găsit o formă de asociere cu comuna Berislăveşti. Astfel ne vom încadra, iar localitatea va beneficia de reţea de gaze naturale pe o lungime de 18 kilometri. Cetăţenii îşi doresc foarte mult reţea de gaze, mai ales că, prin acest program european, racordările până la limita de proprietate sunt incluse în proiect, deși în proiectul depus la Ministerul Dezvoltării nu era prinse. 

Noul primar se pregăteşte să atragă fonduri europene

Pentru celelalte proiecte pe care le are în plan în acest mandat, Dorel Ancuţa aşteptă sursa de finanţare privind noua sesiune bugetară, 2021 – 2027, din fonduri europene:

„Bani în aceste sens se pare că vor fi mai mulţi, dar şi mult mai accesibili comparativ cu exerciţiul financiar trecut. Cert este că îi aşteptăm ca pe o mană cerească. Un alt proiect care se va derula foarte curând este extinderea sistemului de apă şi canalizare într-o zonă a Sălătrucelului unde nu este canalizare, şi anume în satul Şerbăneşti, pe o lungime de aproximativ 3 kilometri. Din cauza reliefului este greu de realizat o astfel de lucrare în zona respectivă . În 2004, când s-a făcut canalizarea, proiectul a permis ca sistemul sa fie prin cădere liberă, iar în zonele care au rămas fără canalizare ar trebui montate pompe, dar în acel moment nu se vorbea despre aşa ceva din cauza configuraţiei trenului. Acum, prin noua tehnologie putem vorbi despre o reţea de canalizare şi în aceste zone. Pe lângă aceste proiecte urgente avem în plan şi modernizarea şcolii. Vom reuşi să achiziţionăm 84 de tablete, 10 laptopuri și 10 proiectoare cu bani din bugetul local”, ne-a precizat primarul liberal al localităţii Sălătrucel.

Dorel Ancuţa: „Nu îmi place birocraţia, este prea stufoasă”

Dorel Ancuţa precizează că va căuta să meargă în paralel cu proiectele finanţate cu fonduri europene sau guvernamentale şi cu cele din surse proprii, deoarece consideră că se pot face lucruri frumoase cu bani puţini. „Îmi place să lucrez în beneficiul cetăţeanului şi cred că birocraţia este acum prea stufoasă, fiindcă mi-am propus să las în urma lucruri palpabile, concrete. Îmi place să lucrez în beneficiul cetăţeanului, să îi fiu aproape, să-l ajut, nu îmi place birocraţia. Vin din mediul privat unde hârtia se mişcă repede, aici lucrurile sunt cu totul diferite. La început mi se părea că sunt într-o altă ţară, parcă trăim în două state „paralele”. În administraţie lucrurile se mişcă foarte greu, de la inițierea unui proiect şi până la concretizarea lui pe teren durează peste doi ani. Asta trebuie să-i determinăm noi pe cei care legiferează, şi anume să mai reducă birocrația şi plimbatul hârtiilor”, a precizat primarul Dorel Ancuţa. După ce a făcut parte dintr-o echipă care a avut expertiză în mediul privat şi cu o experienţă importantă în administraţie, ocuâpând patru ani postul de viceprimar, majoritatea cetăţenilor i-au acordat votul de încredere lui Dorel Ancuţa, care, după ce a fost instalat în funcţia de primar spune că va lucra doar în folosul cetăţenilor, cu un scop clar: de a dezvolta comuna

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *