Investițiile au atins un nivel record în localitatea Frânceşti

În prezent, la Frânceşti, Compania Naţională de Investiţii (CNI) lucrează la modernizarea căminului cultural. Primarul Daniel Paraschiv ne informează că tot prin CNI se derulează şi proiectul pentru construirea unei săli de sport. Pentru această investiţie s-a terminat proiectarea şi foarte curând se va da şi ordinul de începere privind demarare lucrărilor. Sala de sport se va construi lângă şcoala din centrul localităţii.

Al treilea proiect depus la Compania Națională de Investiții este construirea unui amplu complex sportiv care se va amenaja în centrul localităţii, investiţie pentru care, în prezent se lucrează la studiul de fezabilitate. Pe lângă aceste proiecte, administraţia locală a mai depus alte trei proiecte care se află în lista de sinteză, pentru modernizarea celorlalte două şcoli din localitate şi asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 6 kilometri.

Trăgând linie şi făcând o retrospectivă a primului mandat, lista obiectivelor de investiții atinge un nivel record în localitatea Frânceşti, iar primarul se declară mulţumit,  fiindcă a reuşit să demareze lucrări în localitate în valoare de 14 milioane de euro. Mai mult, pe lângă alte proiecte, în mandatul acesta primarul are în plan asfaltarea tuturor drumurilor din localitate. Comuna Frânceşti este una dintre localităţile judeţului care are o reţea de drumuri comunale de peste 200 de kilometri.

Daniel Paraschiv: „Aşteptăm ghidurile de finanţare pentru accesarea fondurilor europene

Dacă, în primul mandat, localitatea Frânceşti nu s-a pliat condiţiilor draconice impuse în ghidurile de finanţare pentru absorbţia banilor europeni, primarul Daniel Paraschiv speră ca, în noul exerciţiu financiar, localitatea să aibă acces la astfel de fonduri.

„Din toate discuţiile pe care premierul Ludovic Orban le-a avut cu primarii, se pare că nu se vor mai include astfel de aberaţii în ghidurile de finanţare. Avem promisiuni în acest sens, ferme. Un semn de întrebare se pune în prezent pentru finanţarea proiectelor pentru înfiinţarea sistemului de gaze naturale, unde există nişte condiţii privind racordurile. Noi nu ne facem probleme, vom avea peste 1500 de branşări, ceea ce face ca proiectul nostru să fie prins în vederea finanţării fără probleme, fiindcă Fânceştiul este o localitate mare . Aşteptăm ghidurile de finanţare pentru accesarea fondurilor europene ca pe o mană cerească şi, cu siguranţă, vom depune proiectele pe care le avem pregătite. Vom avea o perioadă foarte grea din cauza pandemiei care a omorât economia tuturor statelor lumii, iar banii europeni pot fi salvarea noastră”, a punctat primarul Daniel Paraschiv.

Atragerea fondurilor europene în vederea modernizării drumurilor comunale a fost una dintre marile dezamăgiri ale administraţiei locale din Frânceşti. Planul făcut în vederea dezvoltării localităţii, în primul mandat al primarului Daniel Paraschiv a fost ambiţios, dar rezultatul a fost mult sub aşteptările primarului. Toate acestea s-au întâmplat fiindcă programele europene de finanţare, în exerciţiul financiar 2014- 2020 au fost inaccesibile pentru multe localităţi și au fost respinse din cauza condiţiilor draconice impuse în ghidurile de finanţare, acestea fiind de fapt doar artificii guvernamentale pentru minciuni frumoase.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *