La Perişani,Ion Sandu atrage fonduri pentru dezvoltarea unui amplu proiect medical

Autorităţile locale din comuna Perişani vor să îmbunătăţească serviciile medicale oferite localnicilor. Actualul dispensar medical nu se ridică la standardele cerute, astfel că, în acest an, primarul Ion Sandu a depus la Compania Națională de Investiții, în vederea finanţării, un proiect de construire şi dotare a unui centru medical modern.

Va fi o construcţie nouă, corespunzătoare pentru încorporarea mai multor servicii:  cabinete pentru stomatologie, cabinete pentru medicii de familie, săli de aşteptare, un laborator de specialitate pentru probe biologice și cabinete pentru tratamente. Locaţia va permite inclusiv cazarea pacienţilor în situaţii extreme şi va fi dotată cu aparatură de ultimă generaţie:  

„Localitatea nu are un astfel de edificiu medical, existând în comună doar un cabinet medical privat care funcționează în limita forţelor proprii, ale medicilor în mod special. Prin urmare, pentru viitorul localităţii și pentru binele comunităţii locale este imperios necesar să fie construit un asemenea obiectiv. Proiectul este depus la Compania Națională de Investiții și este trecut în lista de investiţii la nivel naţional, urmând ca, într-o şedinţă de Consiliu Local să se dea o Hotărâre de Consiliu Local privind acordul în promovarea lui. Ulterior, administraţia locală trebuie să achiziţioneze servicii pentru întocmirea studiului geotehnic, studiului topografic, studiului de fezabilitate şi tuturor documentelor pe care Compania Națională de Investiții le solicită pentru obţinerea finanţării”, a precizat primarul Ion Sandu.

Administrația locală speră, aşa cum s-a obişnuit ca, în maximum doi ani să aibă loc recepţia lucrărilor privind punerea în funcţiune a acestui amplu edificiu, care se va construi la Perişani.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *