Diana Ciucă, convocată de urgență la națională

Echipa națională a României s-a reunit în această după-amiază în București fără Yuliya Dumanska, în locul ei fiind chemată de urgență Diana Ciucă.

Partida care urma să se dispute azi în Liga Campionilor, Podravka-CSKA Moscova a fost amânată, după ce în tabăra croată au apărut noi cazuri de coronavirus. Clubul croat nu a făcut publice numele jucătoarelor infectate.

Potrivit epidemiologilor croați, toate jucătoarele trebuie să stea la izolare 10 zile. Dacă este infectată, Dumanska ratează cu siguranță turneul final. Și în cazul în care Yuliya este nevoită să stea 10 zile în izolare, ea nu mai poate ajunge la lot până la plecarea din 29 noiembrie spre Europeanul din Danemarca. În regim de urgență a fost convocată acum portarul SCM-ului, Diana Ciucă, fapt care întărește astfel ideea că Yuliya riscă să rateze turneul final. Dacă va merge la Euro, Ciucă va fi singura reprezentantă a Vîlcii în lotul tricolor. SCM mai are însă la Euro opt jucătoare: Gonzalez, Lopez, Fernandez (Spania), Liscevic, Nikolic, Trifunovic (Serbia), Minevskaja (Germania) și Batinovic (Muntenegru).

Federația daneză a anunțat azi că merge mai departe cu pregătirile pentru organizarea turneului final, dar nu a primit încă undă verde din partea Guvernului pentru a prelua toată organizarea competiției, fapt care pune sub semnul incertitudinii disputarea Europeanului.

SCM a intrat în vacanță până pe 3 decembrie

SCM Râmnicu Vâlcea a intrat în vacanță până pe data de 3 decembrie, când se vor reuni jucătoarele care nu participă la Europeanul din Danemarca. Astfel, Florin Pera va pregăti trei săptămâni la Rm. Vâlcea doar jumătate de lot, în care se vor afla Florica, Rus, Bucur, Dăscălete, Hosu, Marin, Stamin, Aardahl, Elghaoui și Norgaard. Întreg lotul, cu jucătoarele care revin de la Euro se va reuni însă după Crăciun, pe 27 decembrie.  Primul joc oficial în 2021 va fi pe 9 ianuarie 2021, la Rm. Vâlcea, cu Gyor. Programul se anunță unul extrem de încărcat, echipa vâlceană având de disputat și patru jocuri restante în Liga Campionilor, acasă cu Podravka, Dortmund și Buducnost și deplasarea din Germania, la care EHF nu a fixat încă datele.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *