Landor Moşteanu: „Îmi doresc să începem activitatea eficient, pe toate palierele, acolo unde comuna are probleme”

Landor Moşteanu a câştigat alegerile locale din 27 septembrie 2020 la Nicolae Bălcescu cu aproximativ 65% din voturi: „Votul cetăţenilor din Nicolae Bălcescu reprezintă o mare onoare pentru mine, dar şi o mare responsabilitate, în acelaşi timp”, spune noul primar liberal al localităţii Nicolae Bălcescu.

Landor Moşteanu afirmă că i-a convins pe locuitorii din Nicolae Bălcescu să-l voteze fiindcă le-a transmis cetăţenilor viziunea sa despre localitate cu deschidere şi sinceritate, şi le-a prezentat proiectul său pentru viitorul administraţiei locale.

Are în plan modernizarea întregii infrastructuri rutiere, extinderea reţelei de apă şi canalizare, conectarea localităţii la sistemul de gaze naturale, achiziţionarea de tablete pentru toţi copiii, sprijinirea întreprinzătorilor locali care nu au posibilitatea de a se informa cu privire la liniile de finanţare pe fonduri externe nerambursabile, salubrizarea şi gestionarea eficientă a deşeurilor menajere, astfel încât să înceteze poluarea cursurilor de apă şi a luncii Topologului. În planurile noul primar este şi finalizarea procedurilor de punere în posesie a cetăţenilor conform legilor fondului funciar, dar şi atragerea de investitori pentru a crea locuri de muncă în comună:

O infrastructură bine pusă la punct, printre obiectivele primului mandat

„Probleme sunt multe în localitate, iar unele necesită o soluţionare rapidă. Îmi doresc să începem activitatea eficient, pe toate palierele, acolo unde comuna are probleme. Oamenii şi-au dat seama, în aceşti ani, cât timp am fost viceprimar, că lucrurile pot lua o direcţie mai bună. Vorbind despre proiecte, atenţia mea se va îndrepta spre modernizarea infrastructurii rutiere, care însumează în total peste 210 kilometri. Greu este că o parte destul de însemnată dintre drumuri au o declivitate destul de mare, cu porţiuni accidentate de teren. Eu cred însă că vom reuşi să ducem la bun sfârşit toate promisiunile făcute în această campanie, împreună cu echipa. Am fost un mandat viceprimar al acestei localităţi, am lucrat cu angajaţii acestei primării şi nu am ce să le reproşez. Sunt oameni conştiincioşi, care îşi fac treaba, de aceea am curajul să spun că vom reuşi să ducem la bun sfârşit toate promisiunile făcute cetăţenilor. Ştiu, sunt multe cerinţe din partea cetăţenilor, cert este că locuitorii acestei comune nu mai au răbdare. Oamenii vor în primul rând căi de acces către gospodării, apă, canalizare, gaze, conexiune la internet, care este o mare problemă fiindcă, de exemplu în satul Gâltofani nu este conexiune la reţeaua de telefonie. Mai mult, din câte ştim, peste 30 de copii nu au avut, la finele anului şcolar, posibilitatea desfăşurării cursurilor online. În acest sens vom accesa fonduri europene, printr-un proiect în valoare de 100 de mii de euro, pentru achiziţionarea a 232 de tablete pentru toţi copiii. În plan avem modernizarea drumului comunal Valea Ursului – Corbii din Vale. Drumul are o lungime de 3,7 kilometri şi face legătura cu localitatea Dănicei, iar finanţarea acestui proiect se va face prin Compania Naţională de Investiţii. Tot în atenţia mea este şi modernizarea căminului Cultural din satul Predeşti, pentru care trebuie să dăm autorizarea de construire. Proiectul acesta va demara cu bani atraşi prin PNDL”, ne-a precizat primarul liberal al localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu.

Comuna ar putea fi racordată la gaze

În planurile primarului liberal al localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu este inclusiv înfiinţarea reţelei de gaze naturale. În acest sens, administraţia locală este într-un parteneriat cu localităţile Dănicei şi Milcoiu pentru a îndeplini condiţiile impuse în programul de finanţare cu bani europeni, care impune ca proiectul să includă minim 1000 de racordări. Proiectul trebuie depus până pe data de 27 septembrie şi, spune primarul, are şansă să obţină finanţarea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *