Național Rm. Vâlcea revine pe teren în decembrie

Divizia A la handbal feminin se reia din 2 decembrie, sub formă de turnee de sală.

Echipa Centrului Național de Excelență Rm. Vâlcea face parte din Seria C a Diviziei A, alături de Știința București, CSM 2 București, Neptun Constanța, HCM Slobozia, Danubius Călărași și Amy Slatina. Echipa Național Rm. Vâlcea, care participă la competiție doar cu junioare, nu are drept de calificare, fiind echipa FRH.

Național va disputa primele jocuri la Brașov, iar antrenoarea Mia Rădoi își dorește să vadă la elevele sale un progres. ”Obiectivul nostru este de a fi mai buni decât anul trecut, atât pe faza de apărare, cât și pe atac. Vor fi meciuri bune de verificare individuală, dar și ca echipă. Fiind ultimul an de pregătire al fetelor în Centru, îmi doresc să facă jocuri bune, să aibă atitudine, dorință, ambiție și încredere. Dar deocamdată îmi doresc să înțeleagă că sunt foarte importante aceste turnee, este un test pentru fiecare. După turneu, va urma o perioadă de vacanță până în 10 ianuarie, când se vor întoarce la Râmnicu Vâlcea  pentru școală și pregătire” a anunțat antrenoarea echipei, Maria Rădoi.

Fosta internațională spune că la Centru au fost reguli stricte, care au ferit junioarele de o eventuală infectare cu Covid-19. ” Deocamdată nu am avut niciun caz de coronavirus, cu excepția Andreei Țîrle, care a jucat la turneul de la Sf. Gheorghe cu echipa SCM-ului. Mă bucur că și-au făcut bine treaba la SCM tinerele Lupei Corina, Sara Rus și Andreea Țîrle, dar mai sunt junioare în cadrul Centrului, care pot face față în Liga Florilor.  Să sperăm că nu vom avea nici un caz de Covid după aceste 2 luni în care fetele nu au ieșit din incinta școlii. Sacrificiul lor de acum se va vedea în viitor. Le felicit pentru că au respectat toate regulile Centrului de Excelență, au muncit mult, au trecut cu bine de aceasta perioadă foarte grea. Merită din plin o vacanță. Țin să menționez că în Centrul de la Energetic nu a intrat nimeni fără testul RT-PCR și același protocol va fi și la întoarcerea din vacanță” a mai declarat Maria Rădoi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *