Brezoi, oraşul – reper pe harta lumii

Brezoi primește finanțare de 2 milioane de euro

La Brezoi, un antreprenor va investi aproximativ 2 milioane de euro în amenajarea unei zone de agrement care se va construi pe partea stângă, la intrarea în localitate. Robert Schell detaliază proiectul şi spune că întreaga zonă se va transforma în zonă de agrement pentru atragerea turiştilor.

 

Rețeaua de gaze va traversa Brezoiul

Primarul orașului Brezoi, Robert Schell
Robert Schell, primarul orașului Brezoi

În câțiva ani Valea Lotrului va fi o mică Elveție, Brezoi va fi un reper pentru turiști. Eu recunosc, ştiu ce mai este de făcut şi de ce mai are nevoie oraşul. Suntem prinşi într-un program naţional de extindere a reţelelor de gaze. Se doreşte aducerea prin Transgaz a unei conducte de transport gaze, rezolvând în felul acesta şi domeniul schiabil. De la Voineasa până la Gura Lotrului va fi o reţea de transport. Astfel, şi Brezoiul va beneficia de gaze, investiţia, ca termen, sperăm că va fi gata în trei ani. Asta va însemna pentru noi foarte mult, pentru că şi economic lucrurile se pot schimba, dar, în acelaşi timp, rezolvăm problema încălzirii la blocuri. La noi, marea problemă a oraşului aceasta este, lipsa unei surse de încălzire alternativă. Toată lumea se încălzeşte cu lemne, iar la blocuri cetăţenii stau foarte rău din acest punct de vedere. Degeaba anvelopăm blocurile dacă ele au coşuri de fum ieşite afară, cu riscul de a avea oricând un incendiu”, a precizat primarul Robert Schell.

Apa geotermală, o șansă de dezvoltare a orașului Brezoi

A doua problemă care poate duce la dezvoltarea localităţii, şi care canalizează cel de-al patrulea mandat al primarului Robert Schell este continuarea şi obţinerea licenţei de exploatare pentru un foraj de apă geotermală: „Dacă vom reuşi să demonstrăm potenţialul geotermal al localităţii, atunci lucrurile sunt lămurite definitiv”, a punctat Robert Schell.   

În curând, Brezoiul ar putea rivaliza serios cu staţiunea Călimăneşti-Căciulata în privinţa băilor termale, pentru că primarul oraşului Brezoi, Robert Schell caută surse de finanţare pentru a realiza cel puţin două foraje de apă termală.

În opinia sa, pentru orașul Brezoi, un lucru foarte important este în prezent rezolvarea problemei încălzirii locuinţelor din oraş. Primarul spune că este o chestiune pe care a studiat-o de foarte multă vreme, dar pentru care nu a avut alternative până acum. Speră însă că, o dată cu lansarea noului program de finanţare care presupune extinderea şi înfiinţarea reţelelor gaz în toate localităţile, locuitorii din oraşul Brezoi vor putea beneficia și ei de această oportunitate.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *