La Popeşti,Aurora Măgură şi-a modernizat satul, iar şcolile pot rivaliza cu cele din mediul urban

Primarul comunei Popeşti, Aurora Măgură: „Scopul meu este să rezolv problemele cetăţenilor şi să identific fonduri pentru modernizarea localităţii”.

În opinia primarului Aurora Măgură, o administraţie eficientă este cea care se ocupă de toate problemele comunităţii şi rezolvă cerinţele locuitorilor, în ordinea priorităţilor. În fapt, primăriţa şi-a propus să facă din Popeşti o localitate frumoasă, unde toate cele şapte sate componente să cunoască ample lucrări de modernizare a infrastructurii educaţionale, sanitare şi rutiere. Mai mult decât atât, primarul are în implementare şi proiecte precum extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de 25 de kilometri, în satele Popești, Meieni, Dăești și Curtea, asfaltarea tuturor drumurilor sătești pe o lungime de 21 de kilometri, extinderea canalizării în satele Urși și Popești, construirea unei grădinițe cu program prelungit, amenajarea unei săli de sport la Școala Gimnazială Dăești și a unui teren de sport sintetic la Meieni, accesarea unor fonduri în vederea restaurării picturilor bisericilor, amenajarea unor locuri de joacă pentru copii, în curtea celor trei grădinițe, dar şi un proiect de racordare a localităţii la reţeaua de gaz metan.

Aurora Măgură are obiceiul să realizeze tot ceea ce promite, fapt pentru care este foarte apreciată în comună, dovadă fiind faptul că a obţinut un scor de 70% în urma exprimării opiniei cetăţenilor din Popeşti, fiind astfel reconfirmată în funcţie cu o majoritate covârşitoare de voturi, în faţa contracandidaţilor. La Popeşti, în noul mandat vor fi şapte consilieri locali PSD, ceea ce înseamnă că primarul a scăpat de grijile legate de formarea majorităţii, în timp ce liberalii au scos abia trei consilieri în forul legislativ local, iar PP-USL a reuşit să treacă la limită pragul electoral, şi va avea un singur consilier local.

Educația de calitate este susținută de dotări moderne

O educație de calitate nu se poate face în aceste zile decât punând la dispoziţia cadrelor didactice şi elevilor o infrastructură modernă, captivantă, utilată complet, primitoare şi armonioasă. Este cea mai importantă ramură a societății, care stă la baza tuturor generațiilor. Aurora Măgură a înțeles că elevii de astăzi ai localităţii sunt oamenii de mâine ai societăţii, iar primele investiții făcute în localitate au fost cele în unitățile școlare. Astfel, Școala gimnazială din satul Urși şi Școala Gimnazială din satul Dăeşti sunt astăzi două locaţii moderne, care pot concura cu cele din mediul urban. Investițiile au fost realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală-2.

Un alt proiect important din domeniul educației vizează construirea unei grădinițe cu program prelungit. „În localitate, infrastructura educaţională este pusă la punct. Ambele şcoli pot rivaliza cu cele din mediu urban. Sunt locaţii noi, modernizate, cu săli destul de aerisite. Îmi pare rău că nu se fac orele cu prezenţa copiilor la şcoală, fiindcă la noi sunt maxim 12 copii într-o clasă. Un proiect care se află în linie dreaptă este şi construirea unei grădiniţe cu program prelungit, în satul Popeşti. Este necesară această investiţie, sunt cereri, fiindcă sunt părinţi care merg la serviciu şi nu au cu cine să-i lase pe cei mici. În cadrul acestei grădiniţe se va amenaja şi un club sportiv, pentru activităţile recreative ale celor mici”, a precizat primarul localităţii Popeşti, Aurora Măgură.  

La Popești se amenajează două locuri de joacă moderne

Tot pentru cei mai mici locuitori ai comunei, primarul amenajează două spații de joacă moderne: „Cu bani alocaţi din bugetul local se amenajă, în această perioadă, două spaţii de joacă pentru cei mici, unul în satul Urşi, iar celălalt la grădiniţa din satul Dăeşti. Trecem printr-o perioadă extrem de dificilă, când statul acasă este una dintre regulile impuse, iar prin aceste terenuri de joacă reuşim să-i bucurăm pe cei mici, dar şi pe părinţi”, a precizat primarul localităţii Popeşti, Aurora Măgură.  

Primarul Aurora Măgură asigură continuitatea lucrurilor bune în comuna Popești

În vreme de pandemie, în școlile din localitat a reînceput programul „Pâine și mâine”. Este un program care, până acum, a fost susţinut în totalitate de World Vision România: „Programul presupune o masă caldă pentru copii, oferită în fiecare zi la ora 12.00, compusă din felul întâi, felul doi și desert, prin intermediul unor firme de catering specializate, care garantează calitatea și siguranța alimentelor, iar pe noi ne mulțumește bucuria din ochii copiilor. De acest proiect se ocupă doamna profesor Sica Şerban din anul 2017”, afirmă primarul Aurora Măgură.

Un alt proiect, demarat prin Fundaţia World Vision

Începând de la 1 ianuarie, primarul a semnat un acord prin care administraţia locală Popeşti susţine continuitatea acestui proiect în procent de 10%:

„Este o propunere venită din partea fundaţiei, pe care am acceptat-o fără ezitare. Sunt copiii noştri şi, indiferent care ar fi fost procentul privind aportul nostru, am considerat că trebuie continuat”, spune Aurora Măgură.

Copiii care beneficiau de o masă caldă la şcoală continuă să primească ajutor alimentar sub forma unor tichete alimentare şi în perioada declarării stării de urgenţă.

Primarul Aurora Măgură: „Vreau să văd toţi copiii şi părinţii fericiți”

Fundaţia World Vision România, cu sprijinul profesarei Sica Şerban a ajutat comunitatea din Popeşti: „În localitate s-au derulat mai multe proiecte, de exemplu doi ani consecutiv fiecare copil a primit exact ce i-a scris lui Moş Nicolae. A fost o emoţie pe care nu credeam că o vom avea niciodată, deoarece copiii şi părinţii erau de-a dreptul uimiţi de faptul că în pungile primite cadou era cu adevărat dorinţa copilului. Prin acest program, copiii din localitatea noastră au primit încălţăminte, rechizite, hăinuţe şi dulciuri. Şi anul acesta, de sărbători, World Vision România va dărui tuturor copiilor încălțăminte. Şi noi, primăria vom face cadouri consistente pentru fiecare copil, pe care, anul acesta, Moş Crăciun le va lăsa la poarta fiecărui micuț. Copiii noştri pot fi medicii, profesorii, directorii, sau chiar politicienii de mâine, astfel că primele investiții pe care le-am făcut în localitate au fost cele în unitățile școlare. Vreau să văd toţi copiii şi părinţii fericiți, este unul dintre obiectivele mele”, a precizat unul dintre cei mai apreciaţi primari din judeţ, care face administraţie convinsă că poate face multe lucruri bune pentru localitatea Popeşti.

.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *