Remus Sasu: „Ne-am propus să punem localitatea la locul ei de cinste, pe care l-a avut cândva”

Puțin peste 65%. Acesta este rezultatul obținut în urma ultimelor alegeri de candidatul social-democrat Remus Sasu la alegerile locale din septembrie 2020, în Ocnele Mari. Noul primar vorbește cu încredere despre primele masuri pe care le va lua şi spune că, la capitolul priorităţi, sunt multe lucruri care trebuie realizate rapid. Are strategii, dar și teme importante, fiindcă oraşul Ocnele Mari are mare nevoie de dezvoltare. Este important ca oraşul sa redevină ambiţios, pentru că are în spate o istorie impresionantă și o longevitate demnă de invidiat, fiind unul dintre aşezările cele mai importante din istoria României, recunoscută în toată Europa datorită și importantului zăcământ de sare. Confirmat ca un oraş bine întărit, poziţionat şi apărat, Ocnele Mari a prosperat de-a lungul istoriei de pe urma comerţului. A fost o aşezare care avea să-şi menţină gloria milenară deoarece aici, la Cetatea Buridava este locul unde însuşi Burebista s-ar fi născut, fiind declarat „centrul dacilor”, cei mai nobili dintre strămoşii noştri. Ocnele Mari este oraşul care are povesti şi legende, are istorie, are relief, are ape sărate tămăduitoare şi, de ce nu, o perspectivă turistică pe care noul primar promite că o va pune în valoare, dându-i viitor acestei aşezări.

„Oamenii m-au votat, iar eu mi-am asumat o responsabilitate foarte mare, aceea de a dezvolta localitatea cât mai repede. Sunt încrezător şi cred că vom recupera. Problema este că oamenii nu mai au răbdare. Electoratul pe care l-am avut chiar are aşteptări, şi nu prea poţi să-i păcăleşti cu beculeţe pe stâlpi, oamenii vor realizări concrete. Eu cred că anul viitor se vor vedea schimbări majore la Ocnele Mari. În acest sens, avem promisiuni de la preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, că se va asfalta drumul judeţean care traversează localitatea pe o lungime de 4,5 kilometri. Este artera principală şi reprezintă imaginea localităţii. Pe acest tronson de drum în prezent încă se lucrează la reţeaua de apă şi canalizare, lucrări care se vor finaliza până de sărbători. Este prioritară această arteră care, cu siguranţă, se va asfalta cu sprijinul Consiliului Judeţean. Avem un studiu de fezabilitate şi pentru modernizarea trotuarelor, a parcărilor şi spaţiilor verzi de la intrarea în Ocnele Mari, până în centrul oraşului. Valoarea lucrării este destul de mare, 4,5 milioane de lei. Împreună cu Constantin Mişescu, noul viceprimar suntem o echipă tânără, şi ne-am propus să punem localitatea la locul ei de cinste, pe care l-a avut cândva”, a precizat noul primar al oraşului Ocnele Mari, Remus Sasu.

Remus Sasu: „Ocnele Mari va arăta ca o staţiune adevărată, la finalul mandatului meu”

Ocnele Mari are un potențial uriaș, fiind o zonă turistică importantă, dar și cu o bună poziționare geografică. Cu toate acestea, investitorii nu sunt interesaţi, pentru că nu au un mediu favorabil pentru a-și dezvolta o afacere pe linia turismului. Noul primar are obligația de a concepe un program serios de dezvoltare a localităţii. Trebuie să identifice fonduri pentru proiecte mari de dezvoltare, finanțate din bani europeni sau din bugetul național. Doar aşa localitatea poate redeveni un important centru pe harta turistică.

„Ocnele Mari, la finele acestui mandat va arăta ca o staţiune adevărată. Sunt conștient că este foarte mult de lucru, începând cu parcurile, care trebuie complet refăcute și cu zona de promenadă, care nu există. Avem în proiect un parc de aventură de acum trei ani care nu s-a finalizat, în fața ştrandului din Ocnele Mari. În prezent suntem în discuţii cu investitorul care a concesionat acel teren, pentru a vedea care este proiectul lui şi dacă mergem mai departe sau reziliem acel contract, pentru că deja termenele sunt la limită, şi trebuie să ştim foarte clar ce îți dorește să facă în continuare. În localitate avem şi construcția „minune” a fostului hotel, demarată de firma Romtrans acum 20 de ani, pentru care nu s-a găsit utilitate, în continuare este o ruină, o ruşine a localităţii. Investiţia este destul de mare şi este greu de găsit un investitor. În patru ani am avut doar o solicitare de cumpărare, cu care nu am fost de acord, dar ne-am propus dă-i dăm viitor acestei aşezări. În situaţia aceasta vom merge pe două linii: în primul rând, avem în vedere atragerea de fonduri, iar a doua de a căuta investitori”, a punctat primarul social-democrat al oraşului Ocnele Mari, Remus Sasu.

Ocnele Mari este un oraș care are și a avut toate ingredientele să ofere dezvoltare și o șansă la prosperitate cetățenilor care locuiesc aici. Ce a lipsit însă în acești 30 de ani a fost o clasă politică, o administrație locală care să poată valorifica oportunitățile pe care acest oraș le are.

Investiţia în utilităţi va face atractivă aşezarea

Pentru dezvoltarea oraşului, Remus Sasu spune că trebuie să pună la dispoziţia investitorilor climatul necesar pentru a le putea da încredere să investească la Ocnle Mari: „Pentru dezvoltarea oraşului vom încerca să facem şi un parteneriat cu Consiliul Judeţean. Dacă la Vlădeşti s-au atras fonduri, unde nu spunea nimic turismul, poate că Ocnele Mari ar merita mai mult. Prin urmare, Ocnele Mari, ţinând cont de tradiţia acestor minunate locuri, merită mult mai mult din partea tuturor instituţiilor acestui stat. Astăzi, Ocnele Mari este o localitate care a rămas blocată în timp. Şi asta o spun turiştii, cei care ne calcă pragul. Din păcate, s-a creat disconfort lucrările la reţeaua de apă şi canalizare. În situaţia aceasta nu are nimeni curajul să investească într-o afacere. Mai mult, nimeni nu te crede că vara sunt peste 4000 de turişti în fiecare zi. Este o localitate de o valoare neînsemnată. Noi nu trebuie să facem altceva decât să creăm infrastructura adecvată, pentru că aici sunt foarte multe poveşti. Chiar am trecut în programul electoral că ar trebui să amenajăm aici o replică a cetăţii Buridava, tot în prisma dezvoltării turismului. Pe lângă promovarea localităţii din punct de vedere turistic, noi avem obligaţia de a atrage fonduri pentru extinderea utilităţilor publice, unde suntem „praf”. Trebuie să ne axăm pe acest lucru cu prioritate”, afirmă primarul Remus Sasu.

Noul primar spune că, în prezent, o prioritate este transportul de persoane, care trebuie îmbunătăţit şi rezolvat cu celeritate, fiindcă cele mai multe reclamaţii pe această direcţie vin: „În momentul de faţă sunt oameni care nu pot ajunge la serviciu sau care nu au cu ce veni de la oraş”, spune primarul oraşului Ocnele Mari. Remus Sasu dă asigurări că soluţii sunt, se lucrează la ele şi face tot posibilul ca, de anul viitor, problema transportului de persoane să fie rezolvată. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *