Educaţia, o prioritate pentru autorităţile din comuna Buneşti

Administraţia locală a comunei Buneşti se poate mândri cu numeroase proiecte finalizate, printre care modernizarea şcolii şi a grădiniţelor, considerând că este necesar ca elevii să beneficieze de aceste facilităţi pentru a nu fi nevoiţi să meargă în oraş să studieze: „Noi avem o singură şcoală cu clasele I – VIII, iar aici sunt copii care au performanţe şi profesori foarte buni. Am modernizat această şcoală şi în continuare atragem fonduri pentru dotarea ei cu aparatură IT”, a punctat primarul Viorel Radi.

Viorel Radi : „Ambele locaţii pun la dispoziţie condiţii de ultimă generaţie”

În comuna Buneşti se află două dintre cele mai moderne grădiniţe din mediul rural. Cei peste 60 de preşcolari ai comunei pot învăţa în condiţii de invidiat. Grădiniţa cu program prelungit de la Buneşti, pentru care s-au finalizat lucrările este una dintre cele mai moderne din mediul rural şi arată mult mai bine faţă de multe unităţi de învăţământ pentru preşcolari de la oraş.

Trei grupe de câte 20 de copii pot merge la grădiniţă în Buneşti, într-o locaţie nouă şi complet utilată. Grădiniţa cu program prelungit a fost construită cu bani alocaţi de la Ministerul Dezvoltării. Este un proiect prototip, care va funcţiona în parametri optimi, cu scopul de a furniza servicii dedicate preşcolarilor. Locaţia are un design interior realizat după modelul „grădiniţelor europene ale viitorului”, unde spaţiile amenajate le vor oferi celor mici condiţiile necesare de studiu şi, cel mai important lucru, siguranţă pentru desfăşurarea activităţilor zilnice. Localitatea Buneşti este situată la 20 de kilometri de Râmnic şi, spre deosebire de alte comune, nu se confruntă cu scăderea demografică, ba dimpotrivă, comuna se populează pe zi ce trece:

„Sperăm să primim cât mai mulţi copii, fiindcă grădiniţele de la noi din localitate oferă spaţii generoase. Condițiile pe care le oferim copiilor sunt mult peste cele din mediul urban, avea aici dotări și echipamente de ultimă generație. Ambele locaţii pun la dispoziţie condiţii de ultimă generaţie: cabinet medical, spaţii de joacă, sală de mese, tot ce nici măcar nu ne putem imagina. Şi eu sunt fascinat de această locaţie. Mai mult, este finalizată şi cea de-a două grădiniţă cu program normal. Sunt necesare ambele grădiniţe, deoarece tot mai mulţi orăşeni îşi construiesc case în localitate, iar agenţiile imobiliare sunt din ce în ce mai interesate de această zonă. În localitate avem familii tinere, care nu au unde sa-i lase pe cei mici până când se întorc de la serviciu”, a precizat primarul din Buneşti, Viorel Radi.

Cea de-a doua grădiniţă care s-a construit la Buneşti este cu program normal. Locaţia are o capacitate pentru trei grupe şi este un proiect cu fonduri atrase prin Banca Centrală Europeană. Primarul Viorel Radi spune că „micuţii” îşi desfăşurau activitatea într-un spaţiu amenajat temporar. În localitatea Buneşti îşi desfăşoară activitatea o singură şcoală cu clasele I- VIII, în centrul localităţii, care a fost modernizată cu bani din bugetul local.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *