PSD marjează în această campanie pe nevoile de bază ale alegătorilor

PSD marjează în această campanie electorală pe nevoile de bază ale cetăţeanului, iar acest lucru are şanse să aducă multe voturi pentru candidaţii social-democraţi. Alegerile parlamentare din 6 decembrie vor fi poate cele mai ciudate de după Revoluţie, prin simplul fapt că majoritatea localităţilor mari din România sunt înconjurate de teroarea inoculată de Guvern cu privire la rata infectărilor cu noul coronavirus. Drept urmare, va urma o rundă de alegeri poate cu cea mai scăzută prezenţă la vot din istorie. În aceste condiţii, deşi sondajele generale dădeau PNL încă în avantaj în ochii electoratului, asta fiind, însă, înainte de tragedia de la Piatra Neamţ, acum orăşenii cu vederi liberale se vor trezi în ziua votului paralizaţi de frica de a merge la secţia de votare. În acelaşi timp, candidaţilor le este foarte greu să comunice cu electoratul, mai ales în zonele carantinate total.

Nu acelaşi lucru se întâmplă, însă în mediul rural, unde atmosfera din comunele României s-a menţinut mult mai relaxată faţă de marile oraşe, iar oamenii şi-au văzut în continuare de treburile lor, tratând subiectul îmbolnăvirilor ca pe un ecou venit din depărtare, dar care nu îi putea afecta prea mult. Cu o prezenţă scăzută la vor la nivel naţional, alegerile parlamentare din 6 decembrie ar putea fi, însă, o grea lovitură dată democraţiei, în ansamblul ei. Lovitură care pare să nu mai surprindă pe nimeni, atâta timp cât suntem în continuare conduşi de un guvern care nu a rezultat dintr-o majoritate parlamentară solidă, ci a fost pur şi simplu „fabricat” în laboratoarele de la Cotroceni. În acelaşi timp, dat fiind că nu se va putea realiza o campanie electorală normală, mesajele care se vor transmite prin internet vor ajunge la cel mult 10% dintre alegători. Va fi aproape imposibil în aceste condiţii să rezulte un guvern şi un parlament legitim. Obsesia unor alegeri în acest moment s-ar putea să ducă România pe buza prăpastiei.

Preşedintele PSD Vâlcea a făcut o mişcare politică inteligentă plasându-se în campania parlamentară ca o locomotivă pentru candidaţii PSD la alegerile parlamentare, iar ideea de bază a campaniei de la Vâlcea, stoparea traseismului politic este una potrivită pentru a împiedica schimbarea artificială a configuraţiei Parlamentului după alegeri. În acelaşi timp, PSD propune câteva măsuri care se adresează nevoilor de bază ale electoratului său, respectiv utilităţi chiar şi în cele mai amărâte colţuri ale judeţului, burse diferenţiate pentru elevii fără posibilităţi materiale, încurajarea educaţiei şi protecţiei sociale. Vârful de lance ar fi propunerea preşedintelui PSD, Constantin Rădulescu, de a promova turismul şi de a sprijini operatorii economici din acest domeniu, greu loviţi de pandemie. Tot acest mix de ingrediente electorale poate duce la rezultate foarte bune pentru PSD Vâlcea în urma acestor alegeri. La scorul electoral vor contribui din plin şi voturile venite prin redistribuire de la partidele mici, care nu vor atinge pragul electoral.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *