Vaideeni, pe lista celor cea mai sigure destinaţii turistice în timpul pandemiei

Situată într-un peisaj de vis, la poalele Munţilor Căpăţânii, pe valea superioară a Luncavăţului, Vaideeni o aşezare renumită pentru istoria sa zbuciumată, considerată a fi printre cele mai frumoase localităţi ale judeţului, datorită peisajului mirific, dar şi datorită hărniciei oamenilor de aici.

Comuna Vaideeni este la mare căutare şi pentru produsele tradiţionale ale ciobanilor din zonă, mai ales pentru brânza de Vaideeni şi pentru renumitul tocan, o mâncare tradiţională din carne de oaie care face deliciul turiştilor care merg la stânele din această zonă. În perioada weekendurilor pensiunile au gradul de ocupare în procent de 100%, tocmai de aceea sunt la căutare trenurile pentru construirea de noi locuri de cazare.

Daniel Băluţă: „Tot mai mulți turişti au dau viaţa de oraş pe cea de la munte, unde produsele noastre tradiţionale au avut cel mai mare succes”

„Referitor la turism, mai ales acum, în perioada de pandemie şi cu problemele care au fost în zona HoReCa, localitatea noastră, mai bine spus întreaga zonă a cunoscut reversul, a luat o foarte mare amploare, şi asta s-a putut vedea în perioada de week-end, când efectiv nu exista în zonă un loc de cazare liber. Mai ales în zona de munte a golurilor alpine. Pandemia, aglomerația și stresul au accentuat nevoia oamenilor de a găsi un refugiu în natură, așa că tot mai mulți turişti au dau viaţa de oraş pe cea de la munte, unde produsele noastre tradiţionale au avut cel mai mare succes. Îmbucurător este și faptul că vin turişti la noi în zonă din toată ţara.

Acest lucru este un rezultat al eforturilor noastre pentru ceea ce însemnă dezvoltarea staţiunii de la Vârful lui Roman, care va fi aşa cum ne aşteptăm cu toţii.

Terenurile din zonă sunt la mare căutare, din păcate nu mai este o palmă de teren liber. Avem în plan să extindem zona satului de vacanţă. În prezent ne concentrăm pentru rezolvarea problemelor de infrastructură şi energie electrică pentru zona Vârful lui Roman. Aici gândim un parteneriat cu administraţia Horezu şi cu Consiliul Judeţean de la care întotdeauna am găsit înţelegere în sprijinirea proiectelor de anvergură”, a punctat primarul localităţii Vaideeni, Daniel Băluţă, care a obţinut un scor de 70% în urma exprimării opiniei cetăţenilor din Vaideeni, fiind astfel reconfirmat în funcţie cu o majoritate covârşitoare de voturi în faţa contracandidaţilor. La Vaideeni, în noul mandat vor fi 6 consilieri locali PSD, ceea ce înseamnă că primarul a scăpat de grijile legate de formarea majorităţii, în timp ce liberalii au scos abia trei consilieri în forul legislativ local, PER are 2, iar Partidul Verde şi Partida Romilor au reuşit să treacă la limită pragul electoral, şi vor avea câte un consilier local.

La Vaideeni, în funcţie de numărul cererilor pentru construirea de pensiuni agroturistice se va încerca în viitor extinderea satului de vacanţă.  

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *