Final bun de an pentru Național Rm. Vâlcea

Național Rm. Vâlcea s-a întors neînvinsă de la primul turneu al Diviziei A la handbal feminin, desfășurat la Brașov.

Echipa Centrului Național de Excelență face parte din Seria C, alături de Știința București, CSM 2 București, Neptun Constanța, HCM Slobozia, Danubius Călărași și Amy Slatina. Echipa din Slatina nu s-a prezentat la turneu și astfel formația pregătită de Mia Rădoi a jucat doar două meciuri, cu Știința București și Danubius Călărași.

În jocul de debut, Național a remizat, 22-22 cu Știința București, după ce a condus la pauză cu 12-9, dar echipa vâlceană a egalat la ultima fază a jocului, dintr-o aruncare de la 7 metri transformată de Lupei. În cel de-al doilea joc, junioarele vâlcence au învins pe Danubius Călărași, scor 29-24 (15-17), după o repriză secundă foarte bună. Național a mers la Brașov cu trei jucătoare care au debutat și la Liga Florilor, pentru SCM Rm. Vâlcea: Rus, Lupei și Țîrle.  Lotul a fost completat cu 6 jucătoare de la grupa mijlocie (2004-2005) dar și cu antrenorul acesteia, Adi Olteanu, plus antrenorul federal Marius Dănuleț, responsabil cu organizarea. După acest turneu, va urma o perioadă de vacanță până în 10 ianuarie, când junioarele se vor întoarce la Râmnicu Vâlcea  pentru școală și pregătire

”Am încheiat turneul de la Brașov cu un egal împotriva celor de la Știința București si o victorie cu Călărași. Debutul turneului a fost cam emotiv, era și normal după o perioadă atât de lungă fără jocuri, dar pe parcursul timpului au reușit să își aducă aminte pentru ce s-au pregătit aceste aproape trei luni. A meritat sacrificiul, testele făcute înainte de plecare au ieșit 100% negative. Îmi pare rău că nu am putut juca mai multe meciuri. Cred că puteam juca 4 partide, fără niciun fel de problemă” a spus antrenoarea Maria Rădoi.

Fosta internațională este mulțumită, dar așteaptă și mai mult de la elevele sale. ”Am avut un lot de 20 de jucătoare, toate au avut posibilitatea să evolueze, mai mult sau mai puțin, dar au jucat toate. Pot spune că sunt mulțumită de evoluția lor și aștept ca la următorul turneu să fie mult mai bine. Întotdeauna este loc de mai bine. După acest turneu, toate fetele merg acasă, în vacanță, urmând să revină pe 10 ianuarie” a anunțat antrenoarea echipei, Maria Rădoi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *