Florin Pera: ”Norvegia, Rusia, Olanda și Franța sunt favorite le medalii, dar pot apărea surprize”

Campionatul European de handbal feminin se dispută în Danemarca, în perioada 3-20 decembrie.

SCM Rm. Vâlcea este reprezentată la Euro de opt straniere: Marta Lopez, Alicia Fernandez și Mireya Gonzalez (Spania), Jelena Trifunovic, Kiki Liscevic, Zeljka Nikolic (Serbia), Marta Batinovic (Muntenegru) și Evgenija Minevskaja (Germania). Antrenorul principal al SCM, Florin Pera a făcut o analiză a acestui European, după primele jocuri disputate în faza grupelor.

”Norvegia se va lupta pentru titlul european, are jucătoare extraordinare, care au în spate rezultate remarcabile la nivel de națională. Am jucat cu SCM împotriva unor jucătoare de bază ale naționalei Norvegiei, componente ale lui Gyor și sunt sportive de mare valoare. Rusia, chiar dacă nu le are pe Viahireva, Mikhaylicenko și Sen este o echipă cu pretenții la medalii. Olanda este campioana mondială de anul trecut, care va trebui să confirme și se va bate și ea la medalii. Franța are de luat o revanșă după Mondialul de anul trecut, când a fost sub așteptări și sunt sigur că va arăta altfel la acest European”.

Tehnicianul de la Rm. Vâlcea crede că pot apărea și destule surprize la turneul final, ținând cont de actuala conjunctură, în care testele pentru Covid-19 pot destabiliza de la o zi la alta o națională. ”De asemenea, Danemarca este țara gazdă și va avea pretenții, dar mai pot apărea și surprize, echipe ca Serbia, Spania, unde și noi avem câte trei jucătoare. Ne dorim ca ele să ajungă cât mai sus, la fel ca și Muntenegru sau Germania, unde avem câte o jucătoare. Dar, de la o zi la alta se pot schimba multe lucruri cu aceste testări și pot apărea surprize, Slovenia este și ea interesantă, dar are o grupă foarte grea. Trebuie ca echipele să aibă sportivele sănătoase, să fie o competiție loială și cea mai buna echipă să câștige acest turneu final. Le urez tuturor jucătoarelor de la SCM mult succes, să se întoarcă acasă sănătoase și să îndeplinească obiectivele de performanță pentru fiecare în parte”.

”Am încredere că România va merge spre fazele superioare ale turneului”

România a pierdut jocul de debut cu Germania, dar Florin Pera este convins că naționala condusă de Bogdan Burcea va merge spre fazele superioare ale turneului final din Danemarca. ”Echipa mea favorită este naționala României, îi doresc să aibă un parcurs cât mai lung. Chiar dacă nu am început cu dreptul, am încredere în fete și în staff-ul tehnic că vor găsi soluțiile pentru a ieși din grupă și apoi în grupele principale să aibă evoluții din ce în ce mai bune, astfel ca la finalul acestui European, România sa fie poziționată cât mai bine”.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *