Cum au votat deținuții din județul Vâlcea la alegerile parlamentare

Deținuții din județul Vâlcea au reușit să voteze fără probleme la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Aceștia își exercită dreptul la vot prin solicitarea urnei mobile de către administrația penitenciarului care asigură condițiile necesare dreptului de a vota deținuților cărora nu le-a fost interzis prin hotărârea de condamnare acest drept, potrivit legii. Procedura este asemănătoare procesului prin care o persoană care nu este privată de libertate solicită urna mobilă.

„Așa cum se solicită urna mobilă unei persoane, așa se solicită și agentului de detenție. Li se pune în vedere înainte, care doresc anunță și facem o solicitare pentru urna mobilă. Vine președintele de comisie sau persoana care răspunde de însoțire, se face accesul la centrul de reținere și votează.ne-a declarat purtătorul de cuvânt al I.P.J. Vâlcea, Cătălin-Ștefan Udrea.

În țară, din 21.638 de deținuți, 5.434 au votat la alegerile parlamentare.

„Menţionăm că activităţile specifice s-au derulat cu respectarea măsurilor de protecţie impuse în actualul context epidemiologic. Persoanele implicate în procesul de vot (reprezentanţi ai secţiilor de votare, poliţişti de penitenciare, persoane private de libertate) au fost supuse triajului epidemiologic, au purtat echipamentul de protecţie respiratorie şi au urmat indicaţiile de distanţare în interacţiune.arată ANP într-un comunicat de presă.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *