La Păuşeşti Măglaşi,instituţiile reprezentative pentru comunitate funcționează în spatii adecvate

La Păuşeşti Măglaşi, sediile tuturor instituţiilor publice funcționează în spatii adecvate. Sunt locaţii reabilitate şi modernizate, pentru optimizarea activităţilor prevăzute.
Dispensarul medical, o clădire cu parter şi etaj, construită în anii 1970 este astăzi reabilitată în totalitate: „Dispensarul nostru arată ca o clinică orăşenească. Locaţia este conectată la reţeaua de gaze naturale, apă, canalizare şi este dotată cu mobilier nou pentru sălile de aşteptare şi pentru cabinetele medicale”, ne-a informat primarul Alexandru Dediu.
În centrul comunei s-a construit cu bani europeni o grădiniţă cu două clase, care are dotările necesare pentru desfăşurarea activităţilor didactice în cele mai bune condiţii. Locaţia a funcționat iniţial cu program prelungit, dar, la scurt timp după aceea, locaţia a fost transformată în grădiniţă cu program normal: „Şi în acest moment dotările pentru grădiniţa cu program prelungit există, prin urmare oricând putem să deschidem această locaţie. Lângă grădiniţă am avut o clădire care cândva a fost atelierul şcolii generale înainte de 1989, unde copiii făceau practică și învăţau anumite meserii. Clădirea era intr-un stadiu avansat de degradare, așa că am atras fonduri pentru reabilitarea clădirii”, a precizat primarul.

Comuna Păuşeşti Măglaşi dispune de cel mai modern Cămin Cultural
Căminul cultural de la Păușești este astăzi o clădire adecvată pentru a găzdui activităţile culturale ale comunității, un adevărat centru cultural, care deţine un rol important în educarea populației din comună, în mod special a copiilor, pentru că aici funcţionează o biblioteca comunală care dispune de un fond impresionant de carte, o sală de spectacole şi un fascinant muzeu al satului dotat cu obiecte vechi, o adevărată identitate a satului:
„Căminul cultural funcționa într-o clădire foarte veche, care rămăsese în paragină. Mi-a părut această clădire întrucât avea spaţii destul de generoase și iată că, prin Compania Națională de Investiții am reuşit ca această locaţie să arate în prezent impecabil. Proiectul a fost depus în vederea finanţării în anul 2009 şi abia în 2018, Compania Națională de Investiții a aprobat finanțarea lui, chiar dacă fusese prins în lista de investiţii încă din 2009. În aceşti ani am făcut potecă la București și, în final, am obținut finanțarea. În acest cămin cultural funcţionează biblioteca comunală, dotată cu peste 17 mii de volume și mobilier nou. Există acolo și o sală de festivităţi cu o capacitate de 300 de persoane unde se pot desfășura activităţi atât administrative, cât să evenimente organizate de cetăţeni, și încă o sală de spectacole, dotată cu 250 de locuri, aparatură de sonorizare, unde se pot ţine spectacole, pot rula filme, și se desfășoară activităţi culturale. De asemenea, în căminul cultura am înfiinţat un muzeu al satului care este dotat cu obiecte vechi, identităţi ale localităţii, dar şi un club al pensionarilor unde pot juca remi sau şah, unde pensionarii pot să petreacă timpul liber într-un mod plăcut”, a punctat primarul localităţii Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

Centru de zi adresat vârstnicilor şi o unitate de îngrijire la domiciliu
În localitate şcolile sunt locaţii care se aliniază cu succes celor moderne prin standardul de calitate şi serviciile educaţionale pe care le pot oferi. În centrul localităţii este primăria, o clădire foarte veche, construită în anul 1900, care în 2017 a fost reabilitată în totalitate, păstrând arhitectura zonei. În prezent în localitate se lucrează, cu bani europeni, la amenajarea unui Centru de zi pentru persoanele vârstnice. Acest centru de zi va fi o clinică în adevăratul sens al cuvântului, unde vor fi amenajate câteva cabinete medicale. Centrul va fi dotat cu aparatură de fizioterapie, vor fi spaţii unde va fi montată aparatura, astfel încât cetăţenii localităţii să beneficieze de tratamentele recomandate. În cadrul centrului îşi va desfăşura activitatea un medic de specialitate, două asistente medicale şi un administrator.
