SCM și-a reluat pregătirea cu un lot restrâns

După două săptămâni de pauză, SCM Rm. Vâlcea și-a reluat pregătirea din 3 decembrie, în Sala Traian, cu jucătoarele care nu participă în aceste zile la Campionatul European din Danemarca.

Sub comanda antrenorilor Florin Pera, Goran Kurtes și Ildiko Barbu sunt deocamdată doar șapte jucătoare. Acesta sunt Hosu, Bucur, Marin, Ciucă, Florica, Stamin și Dăscălete. ”Ne-am reluat pregătirea în cadru restrâns, avem opt jucătoare la Euro iar Aardahl la lotul B al Norvegiei. Am avut doar șapte jucătoare la antrenamente, pentru că Glibko are un program separat, fiind în continuare accidentată. În perioada următoare urmărim să punem accent pe pregătirea fizică, preparatorul fizic a conceput un program, dar vom avea și antrenamente cu mingea, de individualizare. Vor mai reveni zilele următoare Norgaard, Elghaoui, Aardahl, dar și junioarele de la Centrul de Excelență.  În perspectiva sezonului următor am promovat deja două jucătoare, pe Lupei și Țîrle, cu evoluții foarte bune la turneul de la Sfântu Gheorghe, iar la antrenamente mai vin alte două junioare de parte dreapta, extrema Coman și interul Neacșu” a spus antrenorul Florin Pera.

Pentru SCM va urma un regim de semi-cantonament, apoi un joc amical cu Dacia Mioveni, echipă nou promovată în Liga Florilor.  ”În perioada 10-18 decembrie facem un semi-cantonament pe plan local, cu program la stadion, sala de forță, dar și cu mingea în sală. Va fi o perioadă de acumulări fizice, dar vom lucra și cu mingea. Pe 22 decembrie vom juca un amical cu Dacia Mioveni, am ales un adversar de aproape, având în vedere contextul actual, echipă care poate să facă deplasarea în aceeași zi” a anunțat tehnicianul SCM-ului.

Lotul complet al Vâlcii se va aduna pe data de 28 decembrie, iar primele jocuri vor fi cele de verificare de la Memorialul Constantin Tită, din 29-30 decembrie. ”Fetele vor avea o perioadă liberă de Crăciun, 24-27 decembrie. Pe 28 decembrie ne adunăm cu toții, iar în perioada 29-30 decembrie vom participa la tradiționalul Memorial Constantin Tită. Încă nu am definitivat echipele care participă la acest turneu, dar avem nevoie de jocuri, pentru că este o perioadă foarte lungă în care ne lipsește omogenitatea”.

Ciucă, Florica și Barbu, convocate la lotul B

România B se pregătește în perioada 8-17 decembrie la București, în lot fiind incluse și două jucătoare de la SCM, portarul Diana Ciucă și extrema Cristina Florica. De asemenea, tot alături de lotul B este convocată și antrenorul cu portarii, Ildiko Barbu.  ”Este o acțiune la care sunt convocate o parte din jucătoarele de la tineret și o altă parte din lista de 35 de sportive  FRH, în ideea în care echipa națională va avea nevoie de a completa lotul din Danemarca. Ținând cont de situația în care vor apărea probleme la testări, se va apela la una sau mai multe jucătoare din cele aflate pe lista lărgită de 35” a explicat Florin Pera, antrenorul principal al SCM.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *