Proiecte importante pentru zonele Nord, Colonie Nuci și Ostroveni

Trei mari proiecte europene au fost lansate pentru dezvoltare. Colonia Nuci, zona Nord si parcul Ostroveni vor avea parte de amenajări majore de dezvoltare. Proiectele sunt finanțate din Fondul European de Dezvoltare Regională. Acestea sunt dezvoltate de Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Râmnicu Vâlcea în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Parcul Ostroveni va fi modernizat

Prin acest proiect, primăria asigură că vor exista mai multe spații verzi în care râmnicenii își pot oferi un mod sănătos de petrecere a timpului liber. Lucrările proiectului vizează construirea unui spațiu de recreere în suprafață de 5.198 mp, alei realizate din dale din beton, mobilier urban, grup sanitar și locuri de joacă pentru copii.

Asemenea parcului Zăvoi, în proiectul Amenajare Parc Ostroveni se vor amplasa echipamente de sport în aer liber. Spațiile verzi vin însoțite de sisteme de irigare automate. Spațiul va avea parte de supraveghere video non-stop. Contractul de finanțare a fost semnat în data de 23 iunie 2020, iar de acum începe dezvoltarea proiectului.

Bugetul proiectului este de 1.775.365,17 lei, din care valoarea contribuției nerambursabile este de 1739.857,87 lei. Perioada de implementare a proiectului este, conform contractului de finanțare, din 01.06.2018 până la data de 31.10.2021. Obiectivul general al proiectului este reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din Municipiul Râmnicu Vâlcea.

Amenajare Parc Zona Nord

Lucrările de intervenție propuse sunt legate de amenajarea terenului prin curățarea zonei amenajate și decolmatarea luciului de apă. De asemenea, se va amenaja o nouă pistă de biciclete. Vor fi construite foișoare și zonă de odihnă pentru copii alături de terenuri de volei sau badminton. Sistemul de colectare selectivă a deșeurilor va fi amenajat într-o platformă subterană. Contractul de finanțare a fost semnat în data de 13 mai 2020, iar de acum începe dezvoltarea proiectului.

Bugetul proiectului este de 7.603.511,88 lei, din care valoarea contribuției nerambursabile este de 6.843.042,27 lei. Perioada de implementare a proiectului este, conform contractului de finanțare, de 41 de luni, din 30.08.2018 până la data de 31.12.2021. Obiectivul general al proiectului este refuncționalizarea suprafeței de teren degradat, creșterea suprafeței de spațiu verde pe locuitor și creșterea atractivității orașului.

Dezvoltarea comunității marginalizate – Colonia Nuci

Primăria promite că va construi un nou corp C, care va avea funcțiunea de clădire socio-culturală. Mai spune că va construi zone verzi pentru copii, fitness și va amenaja în curtea școlii o zona sportivă. De asemenea, se vor implementa branșamente de apă pentru locuințele sociale. Persoanele din Colonie Nuci vor avea parte de un punct de colectare selectivă a deșeurilor și modernizarea celor două tronsoane. Sunt vizați 1400 de locuitori din comunitatea marginalizată dintre care fac parte elevi. Persoane care locuiesc în bărăci și alte grupuri vulnerabile. La data de 29 aprilie 2020 a fost semnat Contractul de finanțare aferent proiectului.

Bugetul proiectului este de 8.251.144,88 lei, din care valoarea contribuției nerambursabile este de 8.086.121,97 lei. Perioada de implementare a proiectului este, conform contractului de finanțare, de 47 de luni, din 1.10.2018 până la data de 10.08.2022. Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunității marginalizate Colonia Nuci.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *