Primăria oraşului Bălceşti va achiziţiona tablete cu bani europeni pentru elevii și profesorii orașului

Primarul Constantin Aleca a depus recent proiectul privind „Dotarea unităților de învățământ din oraşul Bălceşti cu echipamente IT”. În actualul context pandemic, autoritățile locale din Bălceşti vor atrage bani europeni pentru dotarea şcolilor cu echipamente informatice la care să aibă acces atât cadrele didactice, cât și elevii.

Prin acest proiect se vor achiziționa tablete cu acces la internet, laptop-uri pentru cadrele didactice și alte echipamente electronice pentru dotarea sălilor de clasă. Conform documentației, vor beneficia de aceste echipamente aproximativ 1075 de elevi. De asemenea, şi profesorii vor fi sprijiniți cu echipamente/dispozitive IT pentru a participa la cursuri on-line:

„În viziunea mea de dascăl, educaţia pe telefon sau tabletănu nu este de calitate, este virusată. Consider că o educaţie de calitate se face faţă în faţă cu elevul. Din punct de vedere educaţional procesul de predare – învăţare – evaluare tot în clasă are randamentul cel mai bun. Acasă sunt unii copii care nu au tabletă, nu au telefoane, se întâmplă să nu aibă internet sau chiar curent electric. În acest sens, noi suntem pregătiţi cu un proiect pentru achiziţionarea a 1075 de tablete pentru toţi elevii şi 86 de laptopuri pentru toţi profesorii. Sunt bani europeni şi partea noastră de cofinanţare este de 2%. Prin acest program european se vor mai achiziţiona table interactive, ecrane de proiecţie, videoproiectoare, sisteme video cu camere de videoconferinţă, tot pachetul pentru predarea corectă şi optimă pentru dascăli şi elevi a educației online”, a punctat primarul oraşului Bălceşti, ConstantinAleca.

La Bălceşti, de la începutul crizei sanitare a existat o preocupare continuă a administraţiei locale pentru ca întreaga comunitate să depășească mai ușor această situație. „Accesul la educație al copiilor și desfășurarea actului educațional în bune condiții sunt prioritare”, spune primarul.Prin acest proiect, administraţia localăurmăreşte ca toți elevii să dețină tablete școlare, care să le faciliteze învățarea în mediul on-line, prin acces la platformele educaționale deschise. Primarul, dascăl de profesie,dă asigurări că vaajuta în continuare copiii care provin din familii nevoiașe și îi va susține cu tot ce este necesar pentru a continua școala.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *