Șantierele din Berislăveşti, pe ultima sută de metri

Administraţia locală din Berislăveşti se pregăteşte de venirea iernii, iar în localitate sunt pe ultima sută de metri proiectele începuteîn acest an,pentru construirea grădiniţei cu program prelungit şi ridicarea podului dinValea Ţigăniei, cu bani alocaţi din fondul de rezervă bugetară şi din fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, în valoare de 400 de mii de lei. Reconstrucția podului era necesară întrucât cel vechi era deteriorat din cauza alunecărilor de teren.

„Se lucrează la grădiniţa cu program prelungit, suntem pe ultima sută de metri. Tot în această perioadă lucrăm şi la podul dinValea Ţigăniei,cu bani alocaţi pentru situaţii de urgenţă. Proiectul pentru construireapoduluise va finaliza în această perioadă, când constructorul face ultimele lucrări. Rămân de ridicat gabioanele în amonte şi în aval, lucrări care nu vor fi împiedicate din cauza vremii. Odată finalizată construirea acestui podvom pune capăt, în acea zonă, inclusiv inundaţiilor, iar oamenii din zonă nu vor mai avea nicio problemă atunci când vom avea ploi abundente. Lucrările acestui pod au decurs bine, au început imediat după semnarea contractului de finanţare”, a precizat primarul localităţii Berislăveşti,Nicolae Popescu.

În afară de această grădiniţă cu program prelungit, Nicolae Popescu, primarul localităţii Berislăveşti adat în folosinţă în vara acestui an șio grădiniță cu program normal, o locaţie modernă, care se aliniazăcu succes grădiniţelor moderne prin standardul de calitate şi serviciile educaţionale pe care le poate oferi.

La noua grădiniţă cu program prelungitmai trebuie achiziţionat mobilierul. Primarul dă asigurări că, în primăvara anului viitor, cu siguranţă micuţii din localitate vor beneficia de această nouălocaţie.

Nicolae Popescu: „Canalizarea a rămas la stadiul de făgăduială a Guvernului Liberal”

Primarul Nicolae Popescu ne-a declarat că proiectul înfiinţării sistemului de canalizare este prins în masterplanul judeţului, pe care îl aşteaptă cu sufletul la gură de ani buni, aşa cum fac toţi primarii incluşi în acest ADI Apa Vâlcea: „Localitatea Berislăveşti are doar reţea de apă, şi aşteptăm cu sufletul la gură demararea proiectului de înfiinţare a reţelei de canalizare. Proiectul are asigurată finanţarea prin POIM 2014 – 2020, iar promisiunea din parte Guvernului a fost toamna acestui an.A venit iarna şi proiectul a rămas totla stadiul de făgăduială”, a mai punctat noul primar.

Pentru perioada următoare, primarul Nicolae Popescu intenţionează să atragă fonduripentru construirea unei săli de sport,pentru elevii Școlii Gimnaziale Berislăvești, amenajarea unui stadion în punctul Vărzărie și înființarea unei echipe locale de fotbal, dar şi dotarea școlilor cu dispozitive electronice conectate la internet, pentru buna desfăşurare a învăţământului online. q��l��2

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *