Primăria Horezu investeşte în sănătate

La Horezu, primarul Nicolae Sărdărescu are în derulare proiecte cu bani europeni atraşi în valoare de peste 3 milioane de euro, investiţii care vizează spitalul orăşenesc, privind construcţia zonei de amplasare a computerului tomograf. Unitatea sanitară va fi dotată cu aparatură nouă prin achiziţie RMN, mamograf şi alte 17 echipamente. Dotarea spitalului cu această aparatură performantă se face pentru modernizarea secţiei ATI, astfel încât să facă faţă cât mai bine în lupta împotriva Covid 19, pentru o mai bună asigurare a stării de sănătate a populaţiei,dar şi o depistare precoce a cauzei şi o intervenție din partea medicilor cât mai urgentă:

„În cel mai scurt timp vom avea întreaga aparatură de ultimă generaţie la Horezu. Vom colabora cu spitalele universitare din ţară. A venit sistemul electronic pentru ortopedie, multifuncțional şi ultramodern. Tot în această perioadă va veni şi aparatul pentru osteoporoză şi mamograful, urmând ca, până la finele anului, să avem şi RMN, dar şi computerul tomograf . Vom avea tot sistemul ATI necesar, astfel încât să funcţionăm la parametrii optimi şi pe care îi dorim. Mai mult, Ministerul Sănătăţii ne-a alocat 17 miliarde de lei vechi, iar primăria a contribuit cu 1,7 miliarde de lei pentru a achiziţiona echipamente necesare pentru fiecare secţie”, a precizat primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

În urma evaluării făcută de Comisia independentă, Spitalul Orăşenesc Horezu este unul dintre cele mai recomandate spitale din ţară, având peste 80% dintre parametri îndepliniţi. Din acest motiv a fost ales ca spital-suport pentru bolnavii cu Covid-19, pentru că îndeplineşte toate condiţiile, de la aparatură până la circuite.

Opt proiecte europene în linie dreaptă

Tot în derulare se află și alte proiecte de un milion de euro, care vizează achiziţionarea de tablete şi calculatoare pentru toţi elevii şi profesorii din cadrul Liceului Constantin Brâncoveanu, precum şi dotarea unităţii de învăţământ cu aparatură şi dezinfectanţi. Fondurile atrase de primarul Nicolae Sărdărescu nu se opresc, în prezent are în faza de licitaţie alte patru proiecte cu fonduri europene : „Avem opt proiecte cu bani europeni: sistemul de iluminat, proiect care este în evaluare. Pentru modernizarea parcului Constantin Brâncoveanu s-a reluat procedura, valoarea proiectului fiind de 1,9 milioane de euro, bani europeni. Tot în evaluare avem în această perioadă şi construcţia pentru adăpostul câinilor comunitari, tot cu bani europeni, dar şi centru ISU”, a precizat primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *