Claudia Banu, prima femeie – senator din politica vâlceană

Claudia Banu este prima femeie senator care reprezintă județul Vâlcea în Parlament și a demonstrat că se poate câștiga în politică printr-un discurs public echilibrat și performant .

Claudia Banu, noul senator PNL de Vâlcea a dovedit că are ingredientele necesare pentru succesul public garantat prin realizările personale, având notorietatea construită ca un mix între toate celelalte calităţi, care au generat, de fapt, promovarea ei în spectrul politic, ridicând linia discursului public la un nivel echilibrat și performant. În acest fel, Claudia Banu a obținut un scor electoral foarte bun.

Are o carieră de succes în spate, fiind unul dintre notarii renumiţi ai judeţului, dar şi un parcurs politic complet.  Cu o biografie nepătată, Claudia Banu a abordat, în campaniile electorale din acest an teme majore cu îndrăzneală ideologică, reuşind să crească în mod constant în sondajele de opinie.

Prin experiența politică şi aptitudinea evidentă pentru comunicare, Claudia Banu reprezintă maturizarea conștiinței clasei politice vâlcene, fiind adjudecată să reprezinte interesele vâlcenilor în Senatul României.

Din poziţia de senator şi-a propus să pledeze pentru drepturile femeilor în privința combaterii violenţei domestice şi eliberarea, după cum spune, a judeţul de nedreptăţi sau de mediocritate şi superficialitate.

Claudia Banu le mulțumește tuturor celor care au ieșit la vot și pentru încrederea acordată, anunțând totodată că, în drumul îndeplinirii proiectelor propuse este nevoie de implicarea întregii societăţi, asta în contextul în care o parte dintre cetăţenii judeţului au ales să rămână duminică simpli privitori. Promite că va rămâne devotată județului și ne asigură că, alături de ceilalţi parlamentari, va susține necondiționat Vâlcea în Senatul României:

„Vă mulțumesc pentru votul de duminică, și pentru că vă pasă de felul cum va arăta județul nostru în viitor! Vă mulțumesc pentru gestul vostru, prin care ați arătat că vă doriți investiții, autostrada Sibiu – Pitești, spitale noi, relansarea industriei, condiții de muncă decente și dezvoltare. Mai sunt multe lucruri de îmbunătățit și, tocmai de aceea, mi-aș fi dorit să fiți mai mulți cei care să arătați adevăratul vostru potențial și puterea de a alege, înțelegând pe deplin că putem fi modelul noii generații. Vă mulțumesc pentru susținerea proiectelor mele în sprijinul femeilor (crearea serviciilor de asistență gratuită), protecția socială a categoriilor defavorizate, acordarea sprijinului financiar pentru familii monoparentale, inițierea de programe culturale și sociale menite să crească interesul turiștilor și oamenilor de afaceri asupra Vâlcii, exploatarea monumentelor județului nepuse încă în valoare într-un mod folositor, firesc, și creșterea vizibilității acestora pe plan internațional, crearea unor module speciale pentru sistemul educațional, adaptat și personalizat în funcție de evoluția societății, ateliere și programe destinate părinților și copiilor din zone defavorizate. Este un drum delicat, care implică nu doar un om, ci o întreagă societate. Cu atât mai delicat în aceste condiții, în care o parte dintre voi ați ales să rămâneți duminică simpli privitori la strigătul județului nostru. Chiar și așa, voi rămâne fidelă județului meu și vă asigur că, alături de colegii mei, voi susține necondiționat Vâlcea în Senatul României”, afirmă Claudia Banu.

Noul senator liberal are experienţa şi cunoştinţele necesare pentru a realiza transformări în domeniul legislativ, poate contribui la elaborarea unor legi corecte, clare, şi asta fiindcă, prin meseria pe care o practică, înţelege riscurile aplicării unei legi prost scrise, fără claritate, cu erori grosolane şi cu potenţial ridicat de a crea o tulburare însemnată întregului mecanism:

„Politica este privită cu multă suspiciune de cetăţeni, nu au fost mulţi tentaţi să intre pe un astfel de post, pentru că se ştie veşnica expresie, „politica este o mizerie, o mocirlă”. Dar eu sunt convinsă că politica făcută de oameni capabili este singura cale prin care ne putem dezvolta. Trebuie să ne implicăm pentru a crea un viitor copiilor noştri, aceasta este teoria mea. Degeaba sunt eu notar dacă mi se dau anumite legi să le pun în practică, să construiesc acte pe baza acelor norme, dacă uneori nu putem să ne face treaba, din cauza legilor prost făcute sau a lipsei normelor de aplicare”, a precizat senatorul Claudia Banu.

Liberalii au reuşit să se claseze pe locul doi, convingând în procent de 27,7 % cetăţenii judeţului Vâlcea pentru a-i reprezenta în Parlamentul României.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *