Comuna Mihăești este pregătită de iarnă și are în plan proiecte importante: piste de biciclete și canalizare

În comuna Mihăești proiectele sunt aproape de finalizare.

„Din punct de vedere al proiectelor stăm foarte bine, avem în lucru 4 proiecte mari unde cel de canalizare este finalizat, avem o zi, două și terminăm lucrările respective. Suntem aproape gata, pe ultima sută de metri. De asemenea, mai avem la Băduț niște gabioane și  o rigolă de făcut la fel, pe situație de urgență, unde banii i-am primit de la prefectură.„ne-a declarat primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu.

Lucrările pentru sala de sport au început. Acest proiect este foarte important pentru elevii din comuna Mihăești deoarece le oferă încă o șansă de a face sport. De asemenea, dispensarul medical este în construcție. Clădirea a fost ridicată într-un timp destul de scurt, favorizând deschiderea acesteia cât mai curând. Se lucrează de zor, în condiții nefavorabile, dar acest lucru nu oprește echipa de muncitori sau organizatorii să se oprească.

„Lângă primărie se lucrează la sala de sport, sunt utilajele acolo chiar dacă a plouat, ei au mers în continuare. La fel, la dispensarul medical, chiar dacă vremea a fost proastă, muncitorii lucrează și lucrează în continuare. Chiar dacă ne ajută vremea, noi nu stăm după vreme.ne-a declarat primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu.

Dispensarul medical de la Mihăești în construcție
Sala de sport de la Mihăești în construcție

Stupărei va avea parte de modernizări și modificări importante.

Primăria comunei lucrează la un proiect care aduce noutăți într-un sat obișnuit. Trotuare și piste de biciclete se vor construi, oferind satului o altă perspectivă zonală.

„Și acum lucrăm la un proiect pentru trotuare și piste de biciclete și tot ce trebuie pentru satul Stupărei. Se lucrează la igienizare, frunze, toaletizare de pomi că am avut niște mici probleme cu iluminatul public în unele zone. Cam acestea ar fi acum în prag de sărbători. Avem dosare depuse pentru încă o grădiniță la Ministerul Dezvoltării, avem încă 10 kilometri de asfalt pentru fiecare stradă în parte și terminăm cu asfaltarea. Am dus cărțile funciare si documentația pentru ele chiar acum două săptămâni de zile, am dus pentru Căminul Cultural de la Măgură, unde la fel se lucrează și acolo.„ ne-a declarat primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu.

Proiectul de implementare al gazelor este aproape finalizat fără probleme.

„Gazele nu sunt probleme, se lucrează ca pe sfoară, nu sunt probleme și nu vor fi probleme. Avem peste douăzeci de extinderi de gaze unde se lucrează, sunt în parametrii, unele sunt plătite, unele sunt neplătite, în funcție de cum ne vin facturile le plătim. Avem bani speciali pentru ei.„ ne-a declarat primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu.

Comuna Mihăești este pregătită de iarnă

„De iarnă suntem pregătiți, avem utilajele pregătite, colegii sunt pregătiți în frunte cu mine. Avem sare, avem nisip, avem utilajele necesare, tot ce trebuie.„ ne-a declarat primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu.

Proiectul de canalizare, un subiect delicat și important pentru locuitorii comunei, este în dezvoltare.

„Canalizarea este pe masterplan, prin APAVIL, așteptăm să ni se dea drumul, este scos la licitație proiectul cu executare, să vedem cine o câștiga și de unde începem.” ne-a declarat primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu.

Mesaj pentru colindători

Primarul Constantin Bărzăgeanu le recomandă colindătorilor să respecte condițiile de pandemie.

„Aș vrea ca oamenii să stea liniștiți, să încerce să respecte legile, să încerce să poarte mască că este pentru binele și sănătatea lor, să păstreze distanța regulamentară. O să vină copiii cu colind, că așa este și nu trebuie să dăm tradițiile la o parte, să încerce să-i grupeze în așa fel încât să nu avem probleme și să sufere copiii sau părinții. Copiilor care ies la colindat le recomand să poarte mască și să păstreze distanța regulamentară exact cum apare în mesajul meu. Și cu această ocazie toți copiii mei să poarte mască, să fie atenți, să se îngrijească astfel încât să nu aibe probleme sau să nu avem probleme după aia datorită faptului că le-am dat voie să meargă în comună sau sat să colinde. Colindătorii ne aduc nouă numai vești bune, ne aduc bucurii și atunci vreau să se ducă până la final, să nu fie doar de moment.” ne-a declarat primarul comunei Mihăești, Constantin Bărzăgeanu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *